Τερέζα Μέι: «Brexit σημαίνει Brexit»

Τερέζα Μέι: «Brexit σημαίνει Brexit»

1' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

H πρωθυπουργός της Βρετανίας, Τερέζα Μέι τόνισε στη διάσκεψη του Συντηρητικού Κόμματος, σήμερα το απόγευμα ότι δε θα υπάρξει μία ξαφνική, μονομερής αποχώρηση της χώρας από την ΕΕ, ενώ δήλωσε ότι το Brexit σημαίνει Brexit, ξεκαθαρίζοντας ότι η επιλογή είναι ξεκάθαρη. 

Παράλληλα, έδωσε έμφαση σε μια βρετανική αποχώρηση, η οποία θα είναι σύμφωνη με τις νομικές προβλέψεις τόσο στη Βρετανία, όσο και σε άλλες χώρες-μέλη της Ένωσης, ενώ δήλωσε ότι η Βρετανία θα ενεργοποιήσει μία διετή διαδικασία αποχώρησης από την ΕΕ στα τέλη Μαρτίου του 2017.

Η ίδια, εμφανίστηκε πλέον ως υπέρμαχη της βρετανικής αποχώρησης, όπως σχολιάζει το BBC, ενώ προσπάθησε να τονώσει το ηθικό των υποστηρικτών του Brexit που ψήφισαν την επιλογή αυτή στο δημοψήφισμα του περασμένου Ιουνίου.

Ντ. Τουσκ: «Ευχάριστο ξεκαθάρισμα οι δηλώσεις Μέι»

Ο Ντόναλντ Τουσκ, πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, δήλωσε ότι οι σημερινές δηλώσεις από τη Βρετανία σχετικά με το χρόνο έναρξης των διαπραγματεύσεων για την βρετανική αποχώρηση από την ΕΕ, προσέφεραν ένα «ευχάριστο ξεκαθάρισμα» στην κατάσταση.

Ο Τουσκ, με ανάρτησή του στο Twitter, δήλωσε ότι οι υπόλοιπες 27 χώρες-μέλη της ΕΕ θα συμμετέχουν στη διαδικασία διαφύλαξης των συμφερόντων τους, από τη στιγμή που θα ενεργοποιηθεί επισήμως, το Άρθρο 50.

(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή