Κομισιόν: Εκτακτη βοήθεια 25 εκατ. ευρώ προς το Χαλέπι

Κομισιόν: Εκτακτη βοήθεια 25 εκατ. ευρώ προς το Χαλέπι

1' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ – ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ. Eκτακτη βοήθεια 25 εκατ. ευρώ προς το Χαλέπι της Συρίας αποφάσισε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή με σκοπό να ενισχύσει την δουλειά των μη κυβερνητικών οργανώσεων στην περιοχή αυτή. Σε συνεργασία με τα Ηνωμένα Εθνη, οι αρμόδιοι επίτροποι για ανθρωπιστική κρίση Χ. Στυλιανίδης αλλά και η Υπατος Εκπρόσωπος της Ε.Ε., κ. Μογκερίνι ανακοίνωσαν δύο έκτακτες δράσεις. 

Πρώτον, να βοηθήσουν στην αποστολή φαρμάκων, νερού και φαγητού στους κατοίκους του Ανατολικού Χαλεπίου. Ενα κομβόι βοήθειας είναι έτοιμο να μετακινηθεί από το Δυτικό στο Ανατολικό Χαλέπι μεταφέροντας βοήθεια από την Ε.Ε που βρίσκεται ήδη εκεί ενισχύοντας μέχρι και 130.000 ανθρώπους. 

Δεύτερον, να καταφέρουν την εκκένωση πληθυσμών στο Ανατολικό Χαλέπι που χρειάζονται άμεση ιατρική βοήθεια με πρωταρχική έννοια στις γυναίκες, τα παιδιά και τους ηλικιωμένους. Η Ε.Ε. ζητάει να επιτραπούν οι ιατρικές αυτές μεταφορές όχι μόνο στο Ανατολικό Χαλέπι αλλά και σε άλλες περιοχές, που είναι στόχος των εχθροπραξιών και εκεί οι ζωές βρίσκονται σε κίνδυνο εξαιτίας της έλλειψης φαρμάκων και ιατρικής περίθαλψης. Συγχρόνως, η Ε.Ε είναι έτοιμη να βοηθήσει και να στηρίξει την μεταφορά ασθενών σε ιατρικές μονάδες της περιοχής αλλά και στην Ευρώπη, αν χρειαστεί ειδική ιατρική περίθαλψη που δεν υπάρχει στην περιοχή. 

Η Ε.Ε. κινητοποιεί 25 εκατομμύρια ευρώ για έκτακτη βοήθεια για να υποστηρίξει τις ανθρωπιστικές οργανώσεις έτσι ώστε να καλύψουν τις ανάγκες σε φάρμακα, νερό και τρόφιμα στο Χαλέπι και σε άλλες περιοχές με ανάγκες στην χώρα. Ο κ. Στυλιανίδης στην δήλωση αναφέρει ότι η Ενωση, «καλεί όλους τους εταίρους της να ενωθούν για αυτήν την ανθρωπιστική πρωτοβουλία για το Χαλέπι για χάρη της ανθρωπότητας και του πολιτικού μέλλοντος της Συρίας».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή