AGreekAdventure.gr: Η περιπέτεια στον υπολογιστή σας

AGreekAdventure.gr: Η περιπέτεια στον υπολογιστή σας

2' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Είτε είναι αγώνας δρόμου, είτε πεζοπορίες, κατάβαση φαραγγιών (canyoning), αναρρίχηση, γιόγκα, ιστιοσανίδα (windsurfing), είτε τοπικές διοργανώσεις ή και απλοί οργανωμένοι περιπάτοι και συνολικά ό,τι σχετίζεται με ήπια ή έντονη μορφή άθλησης στη φύση οι χρήστες το βρίσκουν εκεί.

Αυτό είναι το AGreekAdventure.gr.

Η ομάδα σύνταξης και έρευνας συγκεντρώνει καθημερινά (πλέον όσων της στέλνουν οι διοργανωτές) οποιαδήποτε δράση στη φύση και στην ύπαιθρο ή δράση ευ ζην γίνεται στην Ελλάδα.

Το AGreekAdventure.gr είναι το μοναδικό που συγκεντρώνει πληροφορία με τέτοιο τρόπο και από μια τόσο μεγάλη γκάμα, η οποία καθημερινά διευρύνεται. Την κάνει προσβάσιμη προς το κοινό, που ψάχνει τέτοιες δράσεις για να συμμετέχει ή για να τις παρακολουθήσει. Αυτό το καθιστά ένα πολύτιμο εργαλείο και –εξειδικευμένο- μέσο ενημέρωσης.

Η πληροφορία παρατίθεται ταξινομημένη σε κατηγορίες αλλά και χρονολογικά μέσα από κανονικό ηλεκτρονικό ημερολόγιο. Κάθε επισκέπτης μπορεί, αν θέλει, να αποθηκεύσει κάθε δράση στο δικό του. Υπάρχει μηχανισμός εγγραφής σε ενημερωτικό δελτίο (Newsletter) και μία φορά την εβδομάδα έρχεται στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο εγγεγραμμένων λίστα με τις κοινοποιημένες εκδρομές/δράσεις ανά την Ελλάδα.

Αν και το AGreekAdventure.gr ξεκίνησε πριν από λίγες μέρες, αποδεικνύεται ιδιαίτερα δημοφιλές. Οι επισκέψεις χρηστών στον ιστότοπο είναι χιλιάδες, το ποσοστό εγγραφών στο ενημερωτικό δελτίο έχει ξεπεράσει το 10% των μέχρι τώρα επισκεπτών και αυξάνεται συνέχεια, όπως και ο αριθμός των ακόλουθων φίλων (fans/followers) στα κοινωνικά δίκτυα. Επιπλέον, ο ιστότοπος ήδη φιλοξενεί πάρα πολλές ομάδες, που ασχολούνται με δράσεις στη φύση, ερασιτεχνικά ή αγωνιστικά.

Γιατί το διαδίδουν; Μα γιατί δεν τίθεται θέμα «ανταγωνισμού» με κάποιον.

Ο ιστότοπος είναι προσβάσιμος από έξυπνα τηλέφωνα και τάμπλετ, εφόσον σημαντικός αριθμός επισκεπτών προέρχεται από εκεί.

Θες να δεις τι μπορείς να κάνεις το Σαββατοκύριακο; Θες να οργανώσεις ένα μεγαλύτερο ταξίδι; Δες τις επιλογές.

Η ομάδα

Η ομάδα έργου είναι η ίδια που στηρίζει και το διεθνές AGreekAdventure.com. Η αγάπη τους για την Ελλάδα, τη φύση και τις δράσεις σ’ αυτήν είναι το στοιχείο, που τους παρακινεί να διαδίδουν ό,τι γίνεται σχετικό. Θέλουν να δουν το χώρο των δραστηριοτήτων στη φύση και την ύπαιθρο (outdoor/adventure) να ανθίζει ραγδαία, γιατί η Ελλάδα έχει ήδη έτοιμο το περιβάλλον για κάτι τέτοιο. Μαζί θέλουν να βλέπουν όλο και περισσότερο κόσμο να συμμετέχει σε τέτοιες δράσεις.

Η ομάδα δεν γράφει απλά, συμμετέχει και στις δραστηριότητες με πολλούς τρόπους, είτε είναι ήπιας είτε πιο «ζόρικης» μορφής περιπέτειες. Γι’ αυτόν το λόγο και τα μέλη της καλούνται από φορείς σε ταξίδια διαφημιστικά – εξοικείωσης ή δημοσιογραφικά (FAM trips ή Press trips), αλλά και επιχορηγούνται από ιδιωτικές επιχειρήσεις και τοπικούς φορείς ανάπτυξης, ώστε να γράφουν τις δικές τους εμπειρίες από έναν τόπο ή μια δράση.

Τεχνολογικά και από άποψη έρευνας και υπηρεσιών ψηφιακού μάρκετινγκ, το έργο το στηρίζει η ChannelDoubler Interactive Media.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή