Εντάλματα κατά Ελλήνων για δωροδοκία του διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας Κύπρου

Εντάλματα κατά Ελλήνων για δωροδοκία του διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας Κύπρου

1' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την έκδοση δύο ενταλμάτων σύλληψης για την υπόθεση Focus, δηλαδή για το ένα εκατομμύριο ευρώ που δόθηκε από την εταιρεία Focus σε εταιρεία συμφερόντων του πρώην διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας Χριστόδουλου Χριστοδούλου, διέταξε το Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας. Τα εντάλματα αφορούν τους κατηγορούμενους κ.κ. Ζολώτα και Φόλε οι οποίοι απουσίαζαν από την διαδικασία παραπομπής σε δίκη. Την έκδοση των ενταλμάτων ζήτησε ο Γενικός Εισαγγελέας Κώστας Κληρίδης ο οποίος ήταν στο δικαστήριο. 

Για τους άλλους δύο κατηγορούμενους εξ Ελλάδος, τους κ.κ. Βγενόπουλο και Μάγειρα, δεν ζητήθηκε η έκδοση ενταλμάτων σύλληψης, μιας και υπάρχει σχετική απόφαση τους Διεθνούς Διαιτητικού Δικαστηρίου. Το δικαστήριο θα συνεδριάσει και πάλι για την διαδικασία παραπομπής στις 3 Νοεμβρίου.

Ζητήθηκε η παρουσία τους

Την παρουσία των Μιχάλη Ζολώτα και Μιχάλη Φόλε είχε ζητήσει νωρίτερα το επαρχιακό δικαστήριο Λευκωσίας κατά τη διαδικασία παραπομπής των κατηγορουμένων στην υπόθεση FOCUS ενώπιον κακουργιοδικείου. Το επαρχιακό δικαστήριο Λευκωσίας ζήτησε από τους δικηγόρους των δύο κατηγορουμένων να διαβουλευτούν με τους πελάτες τους και στις 12 το μεσημέρι της Δευτέρας που θα συνεχιζόταν η διαδικασία, να πληροφορήσουν το δικαστήριο αν θα παρουσιαστούν ή όχι.

Το δικαστήριο έκρινε ότι είναι αναγκαία η φυσική παρουσία των δύο κατηγορουμένων για τη διαδικασία παραπομπής. Για τους δε Ανδρέας Βγενόπουλος και Κυριάκος Μαγείρα κατηγορουμένους στην ίδια υπόθεση, το δικαστήριο κινήθηκε στη λογική της πρόσφατης απόφασης του Διεθνούς Διαιτητικού δικαστηρίου, το οποίο είχε ζητήσει διευκολύνσεις προκειμένου να είναι στη διάθεση του εάν και εφόσον χρειαστεί.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή