ΗΠΑ: Λουκέτο στο Ίδρυμα Τραμπ από την Εισαγγελία της Νέας Υόρκης

ΗΠΑ: Λουκέτο στο Ίδρυμα Τραμπ από την Εισαγγελία της Νέας Υόρκης

1' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η εισαγγελία της Νέας Υόρκης εξέδωσε εντολή διακοπής και αποχής σε βάρος του Ιδρύματος Τραμπ, απαιτώντας να σταματήσει να συλλέγει δωρεές στην Πολιτεία, με το αιτιολογικό ότι δεν είναι έγκυρα καταχωρημένο ως φιλανθρωπικό ίδρυμα.

Στην επιστολή του γενικού εισαγγελέα, που χρονολογείται από τις 30 Σεπτεμβρίου και αναρτήθηκε σήμερα στο διαδίκτυο, τονίζεται ότι εάν το Ίδρυμα δεν σταματήσει άμεσα να ζητά δωρεές και δεν υποβάλει μέσα σε 15 ημέρες τις πληροφορίες και αναφορές που απαιτούνται στην υπηρεσία που είναι αρμόδια για τη δράση των φιλανθρωπικών ιδρυμάτων, αυτό θα θεωρηθεί ως "συνεχιζόμενη απάτη σε βάρος του λαού της Πολιτείας της Νέας Υόρκης.

Με τη λεγόμενη εντολή «διακοπής και αποχής» οι αρχές ζητούν να ανασταλούν και να μην επαναληφθούν οι δράσεις που αντιβαίνουν στους νόμους.

Σύμφωνα με την επιστολή, το Ίδρυμα Τραμπ δεν είχε ενημερώσει ποτέ τις αρχές, ως όφειλε, για τα οικονομικά στοιχεία που σχετίζονται με τη δράση του.

Το Ίδρυμα σκοπεύει να συνεργαστεί πλήρως με την έρευνα των εισαγγελικών αρχών της Νέας Υόρκης, μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο MSNBC επικαλούμενο μια ανακοίνωση του επιτελείου του Ντόναλντ Τραμπ.

Οι αποκαλύψεις για το φιλανθρωπικό ίδρυμα του Ντόναλντ Τραμπ διαδέχονταν η μία την άλλη τις τελευταίες εβδομάδες. Η εφημερίδα Washington Post έγραψε τον περασμένο μήνα ότι ο μεγιστάνας χρησιμοποίησε το ίδρυμά του για να πληρώσει τα πρόστιμα που του είχαν επιβληθεί σε μια δίκη, κάτι που απαγορεύεται. Τον κατηγόρησε επίσης ότι μέσω του ιδρύματος χορήγησε αποζημιώσεις ύψους 258.000 δολαρίων μετά από φιλικούς διακανονισμούς, αν και δεν επιτρέπεται κάτι τέτοιο, δεδομένου ότι πρόκειται για φιλανθρωπικό ίδρυμα.

(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή