Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Διακοπή των διμερών επαφών με τη Μόσχα για τη Συρία

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Διακοπή των διμερών επαφών με τη Μόσχα για τη Συρία

55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τη διακοπή των διμερών επαφών με τη Ρωσία για τη Συρία ανακοίνωσε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, μία εβδομάδα σχεδόν μετά την προειδοποίηση του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ, Τζον Κέρι, ότι η συνεργασία των δύο κρατών θα σταματούσε εάν συνεχίζονταν οι επιθέσεις στο Χαλέπι.

Στην επίσημη ανακοίνωση της, η Ουάσιγκτον αναφέρει ότι η Μόσχα δεν εκπλήρωσε τους όρους της συμφωνίας, που είχε συναφθεί τον περασμένο μήνα για την επαναφορά της εκεχειρίας και την εγγυημένη παράδοση της ανθρωπιστικής βοήθειας στις πολιορκούμενες πόλεις.

Η διακοπή των διμερών επαφών συνεπάγεται την ανάκληση του αμερικανικού προσωπικού που είχε διατεθεί για τη δημιουργία ενός κοινού ρωσοαμερικανικού κέντρου, το οποίο θα συντόνιζε την στρατιωτική συνεργασία και το διαμοιρασμό πληροφοριών μεταξύ των δύο πλευρών σε περίπτωση που η εκεχειρία παρέμενε σε ισχύ.

Πάντως, η παύση της συνεργασίας Ουάσιγκτον και Μόσχας δε συνεπάγεται και επηρεασμό της διμερούς σχέσης ΗΠΑ- Ρωσίας.

Η αντίδραση της Ρωσίας

Σύμφωνα με την εκπρόσωπο του υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας, Μαρία Ζακάροβα, οι ΗΠΑ με την κίνηση αυτή «προσπαθούν να μεταβιβάσουν το φταίξιμο».

Η Ζακάροβα πρόσθεσε ότι η Ουάσιγκτον, επίσης δεν έχει εκπληρώσει σημαντικούς όρους της συμφωνίας για την εκεχειρία.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή