Εστειλε την «καταιγίδα» στην ΑΕΚ…

Εστειλε την «καταιγίδα» στην ΑΕΚ…

2' 32" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οπως συμβαίνει σχεδόν πάντα, ύστερα από ένα μεγάλο ντέρμπι στο οποίο η μία ομάδα έχει επικρατήσει με βαρύ σκορ της άλλης, έτσι και τώρα, η ΑΕΚ είναι αυτή που δέχεται τα «Ρίχτερ» της συντριβής και ο Ολυμπιακός αυτός που «αγοράζει» ηρεμία ενόψει της συνέχειας.

Σε ακόμη μια σεζόν, ο αγώνας της Ενωσης στο «Καραϊσκάκη» μετατράπηκε σε κάτι παραπάνω από έναν ποδοσφαιρικό αγώνα. Το αν η ήττα σε αυτή την αναμέτρηση θα είναι καθοριστική για όλη τη χρονιά, θα το δείξει ο χρόνος. Η μεγάλη αλήθεια είναι πως πέρυσι ο Τραϊανός Δέλλας αποχώρησε μετά το 4-0 της ΑΕΚ από τον Ολυμπιακό, κυρίως λόγω της έκτασης της ήττας και όχι λόγω της συνολικής του παρουσίας. Ο Τιμούρ Κετσπάγια, προχθές, παρουσίασε στον αγώνα μια ΑΕΚ άτολμη, άψυχη, ανέτοιμη και νωχελική στο πρώτο ντέρμπι της σεζόν. Χθες, συναντήθηκε για περίπου μιάμιση ώρα με τον Ντάνιελ Μαϊστόροβιτς και τον Ντούσαν Μπάγεβιτς στα γραφεία της ΠΑΕ, εκεί όπου συζητήθηκαν οι αιτίες της βαριάς ήττας, χωρίς να τεθεί (τουλάχιστον επισήμως) θέμα αλλαγής προπονητή. Η μόνη… επίσημη ενημέρωση ήρθε από τον Γεωργιανό τεχνικό κατά τη βιαστική αποχώρησή του, ο οποίος δήλωσε «συνεχίζουμε κανονικά».

Η διοίκηση της ομάδας μοιάζει παγιδευμένη στις δικές της επιλογές, καθώς από τη μία φαίνεται να διστάζει να απολύσει έναν προπονητή χωρίς έτοιμη εναλλακτική λύση, από την άλλη όμως, η επιλογή Κετσπάγια στιγματίστηκε συντομότατα από τα άσχημα αποτελέσματα.

Η εμμονή του Γεωργιανού στη μη χρησιμοποίηση συγκεκριμένων ποδοσφαιριστών, έφερε την αποκαρδιωτική εικόνα και την ήττα με 3-0 από τον πρωταθλητή Ελλάδος. Οι μεγάλες ομάδες, όμως, δεν φαίνονται μόνον με την κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδος ή μια σειρά νικηφόρων εντός έδρας ντέρμπι, όπως έκανε η ΑΕΚ την περυσινή σεζόν, αλλά και στη διαχείριση μιας ήττας και κυρίως στα «στεγανά» και τις βάσεις που (θα έπρεπε να) έχει χτιστεί η ΑΕΚ του 2017. Το πρωτάθλημα έχει ακόμα 26 αγωνιστικές και στο χέρι μιας αξιοπρεπούς διοίκησης είναι να ορίσει με ποιον τρόπο θα πορευθεί ο σύλλογος στους επόμενους μήνες. Θα το διεκδικήσει με όλες της τις δυνάμεις, ή θα μείνει για ακόμη μια χρονιά στην ανάμνηση μιας «πικρής ήττας» από έναν μεγάλο αντίπαλό της για να επικεντρωθεί σε δευτερεύοντες στόχους;

Στον Ολυμπιακό η πίεση για νίκη στο πρώτο ντέρμπι της χρονιάς λειτούργησε ευεργετικά. Πραγματοποιώντας μία από τις καλύτερες εμφανίσεις των τελευταίων χρόνων, οι «ερυθρόλευκοι» επικράτησαν εμφατικά της ΑΕΚ και έχουν, πλέον, κάθε δικαίωμα να ατενίζουν το μέλλον με αισιοδοξία. Οπως υποστηρίζουν και οι ίδιοι οι πρωταγωνιστές της επιτυχίας, αισθάνονται σα να κάνουν επανεκκίνηση στη σεζόν. Και πλέον με την αυτοπεποίθησή τους στο ζενίθ, θεωρούν πως μετά τη διακοπή του πρωταθλήματος θα συνεχίσουν στον ίδιο ρυθμό. «Είχαμε την τέλεια βραδιά. Κάναμε ένα φοβερό παιχνίδι. Και το αποτέλεσμα δείχνει την ποιότητα που διαθέτουμε ως ομάδα και τι μπορούμε να καταφέρουμε όταν λειτουργούσαμε ως σύνολο», τονίζει χαρακτηριστικά ο Αντρέ Μάρτινς, ο οποίος αναδείχθηκε πολυτιμότερος ποδοσφαιριστής του ντέρμπι.

Η επιτυχία και κυρίως η εξαιρετική εμφάνιση εξαφάνισαν από τον ουρανό τα απειλητικά «σύννεφα» που είχαν συγκεντρωθεί. Ο Πάουλο Μπέντο που ουσιαστικά έπαιζε το «κεφάλι» του στην αναμέτρηση της Κυριακής, τώρα από θέση ισχύος θα συνεχίσει στην τεχνική ηγεσία των πρωταθλητών Ελλάδας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή