Τουρκία: Απαλλάχθηκαν από τα καθήκοντά τους 12.801 αστυνομικοί

Τουρκία: Απαλλάχθηκαν από τα καθήκοντά τους 12.801 αστυνομικοί

43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι τουρκικές αρχές απάλλαξαν από τα καθήκοντά τους 12.801 αστυνομικούς, όπως ανακοίνωσε σήμερα η ηγεσία της αστυνομίας, καθώς φέρονται να συνδέονται με τον αυτοεξόριστο στις ΗΠΑ ιεροκήρυκα Φετουλάχ Γκιουλέν, τον οποίο η Άγκυρα θεωρεί ενορχηστρωτή του αποτυχημένου πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου.

Η απόφαση αυτή ελήφθη αφού το τουρκικό υπουργείο Εσωτερικών ξεκίνησε έρευνα στους κόλπους της αστυνομίας, όπως μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο CΝΝ Turk, και μία ημέρα αφότου η τουρκική κυβέρνηση παρέτεινε για τρεις μήνες την κατάσταση έκτακτης ανάγκης στη χώρα.

Από τους 12.801 αστυνομικούς που αποπέμφθηκαν σε όλη τη χώρα οι 2.523 ήταν διοικητές, επισημαίνεται στην ανακοίνωση. Συνολικά στην Τουρκία υπηρετούν περίπου 250.000 αστυνομικοί.

Περίπου 100.000 άνθρωποι που εργάζονταν στον στρατό, τις δημόσιες υπηρεσίες, την αστυνομία και το δικαστικό σύστημα έχουν ήδη αποπεμφθεί ή τεθεί σε διαθεσιμότητα μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα, ενώ περίπου 32.000 έχουν συλληφθεί για τη φερόμενη σχέση τους με αυτό.

(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή