Αίτημα 48 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για αύξηση των δικαιούχων οικονομικής ενίσχυσης

Αίτημα 48 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για αύξηση των δικαιούχων οικονομικής ενίσχυσης

1' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μαζική παρέμβαση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ -το 1/3 της Κοινοβουλευτικής Ομάδας-  εκδηλώθηκε σήμερα με τη μορφή ερώτησης προς τους υπουργούς Οικονομικών, Παιδείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, εγείροντας ζήτημα διεύρυνσης του αριθμού δικαιούχων της θεσμοθετημένης ετήσιας οικονομικής ενίσχυσης «οικογενειών με χαμηλά εισοδήματα και τέκνα υποχρεωτικής εκπαίδευσης».

Οι 48 βουλευτές αναφέρουν ότι με τα έως τώρα δεδομένα, «δικαιούχοι είναι γονείς και κηδεμόνες που είναι Ελληνες υπηκοοι, ή υπήκοοι κρατών-μελών της ΕΕ, οι οποίοι έχουν παιδί που φοιτά στην υποχρεωτική εκπαίδευση (μέχρι το 16ο έτος), με τήσιο εισόδημα που δεν υπερβαίνει τις 3000 ευρώ».

Υπό αυτό το πρίσμα και επικαλούμενοι τις υπάρχουσες σήμερα «κοινωνικο-οικονομικές συνθήκες», οι βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος τονίζουν πως «είναι εμφανές ότι το τεκμαρτό εισόδημα των 3000 € είναι υπερβολικά χαμηλό», με άμεση συνέπεια «ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού να μην έχουν πρόσβαση σε μια ενίσχυση που μπορεί να ανακουφίσει έστω και ελάχιστα την εισοδηματική τους κατάσταση». Χαρακτηρίζοντας «δεδομένη την πολιτική βούληση της κυβέρνησης για την προστασία και τη στήριξη των ευπαθών κοινωνικών ομάδων», απευθύνουν ερώτηση στους τρεις υπουργούς «σε ποιες συγκεκριμένες ενέργειες σκοπεύουν να προβούν, ώστε να ανακαθοριστεί προς τα πάνω το ύψος του τεκμαρτού εισοδήματος και να επωφεληθούν της ενίσχυσης ομάδες με σοβαρές ανάγκες»;

Σημειώνεται πως η εν λόγω ερώτηση δεν έχει πάρει τη μορφή της επίκαιρης, ώστε να συζητηθεί-απαντηθεί το συντομότερο δυνατόν, και πως ανάμεσα στους ερωτώντες είναι οι πρόεδροι των Επιτροπών Οικονομικών Υποθέσεων Γερ. Μπαλαούρας και Κοινωνικών Υποθέσεων Ν. Μανιός, και η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Φωτεινή Βάκη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή