Αποτελεσματική γυμναστική, πρωί με άδειο στομάχι

Αποτελεσματική γυμναστική, πρωί με άδειο στομάχι

1' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η καλύτερη ώρα για να χάσετε βάρος με τη βοήθεια της γυμναστικής, λένε οι επιστήμονες, είναι να γυμναστείτε πρωί πρωί με άδειο στομάχι.

Πριν από μερικά χρόνια, Βέλγοι ερευνητές στο Βέλγιο έπεισαν νέους και υγιείς άνδρες να συμμετάσχουν σε μία έρευνα και να καταναλώσουν 30% περισσότερες θερμίδες και 50% περισσότερο λίπος.

Στη συνέχεια, οι εθελοντές χωρίστηκαν σε τρεις ομάδες: τα μέλη της πρώτης ομάδας δεν γυμνάζονταν καθόλου, τα μέλη της δεύτερης ομάδας γυμνάζονταν το μεσημέρι αφού είχαν φάει πρωινό, ενώ τα μέλη της τρίτης ομάδας γυμνάζονταν νωρίς το πρωί προτού φάνε οτιδήποτε.

Οταν πέρασαν έξι εβδομάδες και ολοκληρώθηκε η έρευνα, τα μέλη της πρώτης ομάδας που δεν είχαν ασκηθεί καθόλου είχαν αυξήσει το σωματικό τους βάρος και είχαν αποκτήσει ανεκτικότητα στην ινσουλίνη, ενώ οι μυϊκοί τους ιστοί είχαν περισσότερο λίπος. Ομως και τα μέλη της δεύτερης ομάδας, που ασκούνταν μετά το πρωινό, παρουσίαζαν αύξηση του σωματικού τους βάρους και είχαν προβλήματα με την ινσουλίνη. Αντιθέτως τα μέλη της τρίτης ομάδας, που γυμνάζονταν μόλις ξυπνούσαν, δεν είχαν πάρει βάρος και είχαν τα επιθυμητά επίπεδα ινσουλίνης. Επίσης, ο οργανισμός τους έκαιγε περισσότερο λίπος ολόκληρη την ημέρα.

Η γυμναστική νωρίς το πρωί απέτρεπε την αύξηση του σωματικού βάρους. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει και απώλεια βάρους. Πάντως, τα αποτελέσματα είναι ενθαρρυντικά για όποιον ενδιαφέρεται να χάσει μερικά κιλά, επισημαίνει ο Πίτερ Χέσπελ, καθηγητής στο Κέντρο Ερευνας Ασκησης και Υγείας του Καθολικού Πανεπιστημίου της Λουβένης.

«Η καλύτερη στρατηγική για να μην πάρουμε βάρος είναι προφανώς ο συνδυασμός υγιεινής και ισορροπημένης διατροφής και φυσικής άσκησης», εξηγεί ο δρ Χέσπελ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή