Καθίζηση σε νηπιαγωγείο στο κέντρο της Θεσσαλονίκης λόγω Μετρό

Καθίζηση σε νηπιαγωγείο στο κέντρο της Θεσσαλονίκης λόγω Μετρό

1' 42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Καθίζηση σε κτίριο που στεγάζει νηπιαγωγείο, εξαιτίας της διάνοιξης της σήραγγας του Μετρό σημειώθηκε στην περιοχή Βούλγαρη στη Θεσσαλονίκη. Το φαινόμενο έγινε αμέσως αντιληπτό και δόθηκε εντολή να σταματήσει ο μετροπόντικας, ο οποίος έχει πλέον διέλθει από το σημείο. Εργολάβος και υπεύθυνοι της Αττικό Μετρό πραγματοποιούν εδώ και δύο ημέρες συσκέψεις, προκειμένου να αποφασιστεί αν θα χρειαστούν επιπρόσθετα μέτρα για τη συνέχιση της εκσκαφής. Η ανακοίνωση της Αττικό Μετρό, πάντως, περισσότερο θορυβεί παρά καθησυχάζει για τη σοβαρότητα του φαινομένου.

Το περιστατικό έφερε στο φως με σημερινό της δημοσίευμα η εφημερίδα «Μακεδονία». Η καθίζηση σημειώθηκε σε πολυκατοικία στην οδό Παπαδάκη, στο ισόγειο της οποίας στεγάζεται το 102ο νηπιαγωγείο Θεσσαλονίκης και μάλιστα έγινε αντιληπτή όχι μόνο από τους μηχανικούς αλλά και από τους περιοίκους καθώς προκάλεσε ρηγμάτωση στο πεζοδρόμιο. Σύμφωνα με πληροφορίες, η καθίζηση έφθασε τα 50 χιλιοστά, όταν το όριο βρίσκεται στα 25 χιλιοστά, αλλά σύμφωνα με τους μηχανικούς της Αττικό Μετρό αφορά μόνο τον περιβάλλοντα στο κτίριο χώρο και όχι το ίδιο το κτίριο (που είναι νέα και καλά θεμελιωμένη κατασκευή).

Μόλις η καθίζηση έγινε αντιληπτή δόθηκε η εντολή να σταματήσει η λειτουργία του Μετροπόντικα (η κεφαλή του οποίου βρίσκεται πλέον σε απόσταση 50 μέτρων από το σημείο) και ξεκίνησε ένας μαραθώνιος συσκέψεων μεταξύ των εκπροσώπων του εργολάβου για την αντιμετώπιση της υπόθεσης. Σύμφωνα με πληροφορίες, εξετάζεται κατά πόσο θα χρειαστεί να ληφθούν επιπρόσθετα μέτρα (κάτι που βέβαια συνεπάγεται και επιπρόσθετο κόστος).

Άξιος απορίας είναι, πάντως, ο τρόπος που χειρίστηκε την υπόθεση η Αττικό Μετρό. Η εταιρία εξέδωσε το πρωί μια γενικόλογη ανακοίνωση, στην οποία δεν επιβεβαιώνει ούτε διαψεύδει το δημοσίευμα της Μακεδονίας, αλλά ούτε και παρέχει το παραμικρό καθησυχαστικό στοιχείο για την παρακολούθηση του περιστατικού και για τον τρόπο χειρισμού της υπόθεσης. «Τα όποια τεχνικά ζητήματα προκύπτουν αντιμετωπίζονται υπεύθυνα και σύμφωνα με τους κανόνες της επιστήμης και της τεχνικής από μεγάλη ομάδα έμπειρων μηχανικών και συμβούλων από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Όλα τα δεδομένα παρακολουθούνται και αναλύονται και καμία ανησυχία δεν προκύπτει ούτε για την εξέλιξη του έργου ούτε για την ασφάλεια των πολιτών και των κτιρίων», αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή