Επέκταση του ρωσικού μοντέλου έκδοσης βίζας προωθεί το ΥΠΕΞ

Επέκταση του ρωσικού μοντέλου έκδοσης βίζας προωθεί το ΥΠΕΞ

1' 29" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την προετοιμασία των ελληνικών προξενικών αρχών για την ταχύτερη εξυπηρέτηση των ξένων επισκεπτών σε επίπεδο έκδοσης θεωρήσεων από τις δέκα μεγαλύτερου τουριστικού ενδιαφέροντος αγορές που απαιτείται η σχετική διαδικασία, δρομολογεί από τώρα, ενόψει της σεζόν του 2017, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Νίκος Ξυδάκης κατά το επιτυχημένο μοντέλο που λειτούργησε φέτος στη Ρωσία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, για τον Σεπτέμβριο ο αριθμός των θεωρήσεων από τις προξενικές αρχές μας στη ρωσική αγορά αυξήθηκε κατά 140% φθάνοντας τις 57.270 έναντι 24.000 τον ίδιο μήνα πέρυσι. Επίσης, για το διάστημα Ιανουαρίου – Σεπτεμβρίου ο αριθμός των θεωρήσεων αυξήθηκε κατά 22% ξεπερνώντας τις 504.000.

Το νέο μοντέλο της έκδοσης θεωρήσεων που επέβαλε φέτος με αποφάσεις του ο αν. υπουργός Εξωτερικών συνέβαλε καθοριστικά στην αύξηση των Ρώσων τουριστών στη χώρα μας. Επίσης, η αύξηση των θεωρήσεων τον Σεπτέμβριο δημιουργεί αισιοδοξία για διατήρηση του ανοδικού τουριστικού ρεύματος τόσο τον τρέχοντα μήνα όσο και τον Νοέμβριο. Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι οι προξενικές αρχές μας στη Ρωσία έφθασαν στο σημείο να μπορούν να εξυπηρετήσουν πολύ μεγαλύτερη ζήτηση από αυτή που τελικά προέκυψε τους τελευταίους 4 μήνες, ενώ οι ρωσικές τουριστικές αρχές κατέταξαν την Ελλάδα για την αιχμή της σεζόν ως την ταχύτερη ευρωπαϊκή χώρα σε ό,τι αφορά τη διαδικασία έκδοσης θεωρήσεων. Να σημειωθεί ότι το 2015 χωρίς τη βιομετρική διαδικασία εκδόθηκαν, συνολικά, 421.000 θεωρήσεις από τις ελληνικές αρχές στη Ρωσία.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως ο αν. υπουργός Εξωτερικών πραγματοποίησε μέσα στον Σεπτέμβριο δύο συσκέψεις με τη συμμετοχή των αρμόδιων διευθυντών δίνοντας κατευθύνσεις για τη λειτουργία των προξενικών αρχών μας στις 10 μεγαλύτερου τουριστικού ενδιαφέροντος αγορές το 2017 κατά το ρωσικό μοντέλο.

Ο κ. Ξυδάκης πιστεύει ότι το υπ. Εξωτερικών πρέπει να στηρίξει με κάθε τρόπο την τουριστική ανάπτυξη της χώρας και την εθνική οικονομία και κατ’ επέκταση να γίνει ο πυλώνας και στυλοβάτης του τουρισμού.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή