Αντεπίθεση Μαξίμου με «όπλο» τα έσοδα

Αντεπίθεση Μαξίμου με «όπλο» τα έσοδα

2' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ως μεγέθη τα οποία επιβεβαιώνουν την αισιοδοξία της κυβέρνησης και απορρίπτουν την αντιπολιτευτική «καταστροφολογία» για την πορεία της οικονομίας, γίνονται αντιληπτά από το Μέγαρο Μαξίμου στοιχεία όπως η πρόβλεψη της ΕΛΣΤΑΤ για «σταθερά πτωτική τάση» της ανεργίας και η υπέρβαση των εσόδων για το εννεάμηνο του 2016. Συνεργάτες του πρωθυπουργού ανέφεραν, χθες, ότι σε σύσκεψη στην οποία έγινε στο Μέγαρο Μαξίμου με το οικονομικό επιτελείο, ο κ. Αλ. Τσίπρας είπε πως «είναι προφανές ότι όλοι αυτοί που από τον Ιούλιο και τον Αύγουστο προεξοφλούν την κατάρρευση των δημοσίων εσόδων και πανηγυρίζουν γι’ αυτό, τώρα διαψεύδονται. Η είδηση της υπέρβασης των φορολογικών εσόδων κατά 812 εκατομμύρια ευρώ από τον στόχο για τον Σεπτέμβριο και κατά 1,4 δισ. για το εννεάμηνο, είναι μια είδηση που διαψεύδει τις προσδοκίες τους».

Ο πρωθυπουργός έκλεισε την παρέμβασή του στη σύσκεψη, λέγοντας ότι οι πολιτικοί του αντίπαλοι θα πρέπει «να αντλήσουν λάσπη και να κατασκευάσουν κινδυνολογία από αλλού», ενώ σε εμφανώς ειρωνικό τόνο τους ευχήθηκε «έμπνευση και δημιουργικότητα στη διαχείριση των πολιτικών τους αδιεξόδων». Στην σύσκεψη όπου συμμετείχαν, μεταξύ άλλων, οι κ. Ι. Δραγασάκης, Ευκλ. Τσακαλώτος, Τρ. Αλεξιάδης, και Γ. Χουλιαράκης, αποφασίστηκε η επίσπευση της κατάθεσης των νομοσχεδίων τα οποία ανακοινώθηκαν στη ΔΕΘ για τις ηλεκτρονικές συναλλαγές, την εθελουσία αποκάλυψη αδήλωτων εσόδων και τη ρύθμιση ασφαλιστικών οφειλών για τους ελεύθερους επαγγελματίες.

Είναι εμφανές ότι στο Μέγαρο Μαξίμου κινούνται ήδη σε ρυθμούς της προ ημερησίας διάταξης συζήτησης που θα γίνει τη Δευτέρα στη Βουλή για τη διαπλοκή και τη διαφθορά. Λίγο μετά τη χθεσινή ομιλία του αρχηγού της Νέας Δημοκρατίας στην πολιτική επιτροπή του κόμματος, από το Μέγαρο Μαξίμου ανέφεραν ότι «ο κ. Μητσοτάκης έχει μπροστά του μακρό χρόνο παραμονής στην αντιπολίτευση. Καλά θα κάνει να το συνειδητοποιήσει».

Πέρα, πάντως, από τους υψηλούς αντιπολιτευτικούς τόνους, στο εσωτερικό της κυβέρνησης φαίνεται ότι ο αναμενόμενος (μετά το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ) ανασχηματισμός, αποτελεί το βασικό θέμα συζήτησης. Ο υπουργός Εσωτερικών Π. Κουρουμπλής ήδη αναφέρθηκε στην ανάγκη να γίνει ανασχηματισμός και όχι εκλογές.

Τα χημικά διχάζουν τον ΣΥΡΙΖΑ

Εν τω μεταξύ, το επεισόδιο της ρίψης χημικών σε συνταξιούχους στην Ηρώδου Αττικού, εξακολουθεί να διχάζει τον ΣΥΡΙΖΑ. Η αντίδραση ήλθε από το Τμήμα Εργατικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ που καταδίκασε «το απαράδεκτο γεγονός της ρίψης χημικών από τα ΜΑΤ σε συνταξιούχους», ενώ ζήτησε και την «άμεση διεξαγωγή έρευνας για καταλογισμό ευθυνών και τιμωρία των υπευθύνων της αναίτιας επίθεσης». Από το συγκεκριμένο Τμήμα του ΣΥΡΙΖΑ γίνεται λόγος για «δικαιολογημένη οργή χιλιάδων συνταξιούχων» που, όπως αναφέρουν, βίωσαν τις συνεχείς περικοπές των συντάξεων από Ν.Δ.-ΠΑΣΟΚ, τη διάλυση του ασφαλιστικού συστήματος και την καταλήστευση των αποθεματικών των Ταμείων από τις προηγούμενες κυβερνήσεις. Η δυσαρέσκεια στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ προς τον κ. Ν. Τόσκα είχε φανεί και το Σαββατοκύριακο που πέρασε όταν 21 βουλευτές του κόμματος κατέθεσαν ερώτηση για καταγγελίες που αφορούσαν τη μεταχείριση 5 προσφυγόπουλων στο Α.Τ. Ομονοίας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή