4.000 προσλήψεις σε δημόσια νοσοκομεία

4.000 προσλήψεις σε δημόσια νοσοκομεία

1' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην κάλυψη 4.000 κενών θέσεων νοσηλευτικού και παραϊατρικού προσωπικού στα δημόσια νοσοκομεία, μέσω προγραμμάτων κοινωφελούς εργασίας 12μηνης διάρκειας, προχωρεί η κυβέρνηση. Οι προσλήψεις θα γίνουν με πόρους που έχουν εισπραχθεί από την πρώτη δόση των τηλεοπτικών αδειών, και στόχος είναι να έχουν υλοποιηθεί έως τις αρχές Ιανουαρίου. Η δρομολόγηση της διαδικασίας ήταν το αντικείμενο σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε χθες στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό Αλ. Τσίπρα και παρουσία του υπουργού Επικρατείας Ν. Παππά, του αναπλ. υπουργού Υγείας Π. Πολάκη και της αναπλ. υπουργού Εργασίας Ράνιας Αντωνοπούλου. Οπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, οι προσλήψεις αυτές εντάσσονται στη βασική προτεραιότητα της κυβέρνησης για ταχεία βελτίωση της κατάστασης και αντιμετώπιση των προβλημάτων, ώστε εντός του 2017 να υπάρξει μια εντελώς νέα εικόνα για το δημόσιο σύστημα υγείας.

Εν τω μεταξύ, οι εργαζόμενοι στις δημόσιες μονάδες υγείας είναι σε αναβρασμό λόγω των συσσωρευμένων προβλημάτων στο ΕΣΥ. Σήμερα οι εργαζόμενοι στο Εθνικό Κέντρο Αποκατάστασης πραγματοποιούν συγκέντρωση (8-10 π.μ.) στην είσοδο του Κέντρου, διαμαρτυρόμενοι για «χρόνια εγκατάλειψη από την πολιτεία». Οπως τονίζουν, την τελευταία 6ετία το προσωπικό έχει μειωθεί κατά 40% και η ετήσια χρηματοδότηση έχει μειωθεί στο μισό, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να καλύψει ούτε τις βασικές λειτουργίες του Κέντρου. Το 2015 εκτιμήθηκε ως ετήσιος προϋπολογισμός για την κάλυψη των βασικών αναγκών το ποσό των 2,4 εκατ. ευρώ και το 2016 οι πιστώσεις περικόπηκαν στα 1,47 εκατ. ευρώ.

«Καραβάνι της υγείας», όπως χαρακτηρίζουν την πορεία διαμαρτυρίας που θα ξεκινήσει από το κτίριο του ΕΚΑΒ Αθήνας, θα περάσει από τα κεντρικά νοσοκομεία της Αθήνας και θα καταλήξει στο υπουργείο Υγείας, πραγματοποιούν αύριο οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία. Για τον λόγο αυτό έχουν προκηρύξει παναττική στάση εργασίας από τις 7 π.μ. έως τις 11 μ.μ. στην οποία έχουν κληθεί να συμμετάσχουν από την Ομοσπονδία τους και οι νοσοκομειακοί γιατροί.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή