Καθίζηση νηπιαγωγείου εξαιτίας του… μετρό

Καθίζηση νηπιαγωγείου εξαιτίας του… μετρό

56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μικρή καθίζηση σε κτίριο που στεγάζει νηπιαγωγείο, εξαιτίας της διάνοιξης της σήραγγας του μετρό, σημειώθηκε στην περιοχή Βούλγαρη στη Θεσσαλονίκη. Οι υπεύθυνοι του έργου πάντως δηλώνουν κατηγορηματικά ότι δεν υφίσταται κίνδυνος για το κτίριο και ότι η εξέλιξη του φαινομένου παρακολουθείται. Το περιστατικό έφερε χθες στο φως η εφημερίδα «Μακεδονία». Η καθίζηση σημειώθηκε σε πολυκατοικία στην οδό Παπαδάκη, στο ισόγειο της οποίας στεγάζεται το 102ο Νηπιαγωγείο Θεσσαλονίκης και ήταν της τάξης των 50 χιλιοστών.

Το περιστατικό προκάλεσε την ανησυχία των περιοίκων, ωστόσο σύμφωνα με τους μηχανικούς της κατασκευάστριας κοινοπραξίας δεν συντρέχει απολύτως κανένας λόγος ανησυχίας. Πάντως, μόλις η καθίζηση έγινε αντιληπτή δόθηκε η εντολή να σταματήσει η λειτουργία του μετροπόντικα (η κεφαλή του οποίου βρίσκεται πλέον σε απόσταση 50 μέτρων από το σημείο) και ξεκίνησε ένας μαραθώνιος συσκέψεων μεταξύ των εκπροσώπων του εργολάβου για την αντιμετώπιση της υπόθεσης. Η Αττικό Μετρό εξέδωσε χθες μια γενικόλογη ανακοίνωση, στην οποία δεν επιβεβαιώνεται ούτε διαψεύδεται το περιστατικό, ούτε παρέχονται στοιχεία για τον τρόπο χειρισμού της υπόθεσης. Οι γονείς των παιδιών του 102ου Νηπιαγωγείου δήλωναν χθες ότι δεν θα αφήσουν τα παιδιά στο κτίριο μέχρι η εταιρεία να εγγυηθεί εγγράφως την ασφάλειά τους.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή