Πρόσωπα

1' 29" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Mπορεί να απογοήτευσε τους θαυμαστές του, κανένας όμως δεν μπορεί να τον κατηγορήσει ότι δεν συμπαραστέκεται στη γυναίκα του. Μετά την ένοπλη ληστεία στην πολυτελή σουίτα της Κιμ Καρντάσιαν, στο Παρίσι, ο Κάνιε Γουέστ (φωτ.) πήρε την απόφαση να αναβάλει τις δύο συναυλίες που επρόκειτο να δώσει αυτή την εβδομάδα στην Αμερική. Ο γνωστός ράπερ βρισκόταν επί σκηνής στο Φεστιβάλ Meadows της Νέας Υόρκης, όταν πληροφορήθηκε ότι η σύζυγός του είχε πέσει θύμα ληστείας και εγκατέλειψε άμεσα τον χώρο χωρίς καν να ολοκληρώσει το κομμάτι που τραγουδούσε.

(…) Σε ηλικία 66 ετών έφυγε από τη ζωή η Γκλόρια Νέιλορ, συγγραφέας του πολυβραβευμένου βιβλίου «Οι γυναίκες της οδού Μπρούστερ» (εκδ. Καστανιώτη), που μεταφέρθηκε στην τηλεόραση με πρωταγωνίστρια την Οπρα Γουίνφρεϊ στα τέλη της δεκαετίας του ’80. Γεννημένη στο Χάρλεμ το 1950, η Αφροαμερικανή Νέιλορ αγάπησε τη λογοτεχνία χάρη στις προσπάθειες της μητέρας της, που, μολονότι είχε υποτυπώδη μόρφωση, ενθάρρυνε την κόρη της να διαβάζει και να κρατά ημερολόγιο. Τα μυθιστορήματά της θίγουν ευαίσθητα κοινωνικά ζητήματα όπως η φτώχεια, ο ρατσισμός, ο σεξισμός και τα δικαιώματα των ομοφυλοφίλων.

(…) Η μη αναστρέψιμη κλιματική καταστροφή, ο πυρηνικός πόλεμος, η πτώση μετεωρίτη αλλά και η επικοινωνία με εξωγήινους, η κατάργηση των ορίων ανάμεσα στην ψηφιακή και στην εξωτερική πραγματικότητα και η δημιουργία ανθρώπινης αποικίας στον Αρη είναι μερικά από τα σενάρια που ανέφερε ως πιθανότητες ο βιολόγος και συγγραφέας Ρίτσαρντ Ντόκινς όταν η εφημερίδα Guardian του ζήτησε να «προβλέψει το μέλλον» με αφορμή τη συμμετοχή του στο Φεστιβάλ Λογοτεχνίας του Λονδίνου, που φέτος έχει ως κεντρικό θέμα «Ζώντας σε μελλοντικούς καιρούς».

(…) Ακόμα λιγότερο αισιόδοξη ήταν η Μάργκαρετ Ατγουντ, η οποία αναρωτιέται αν «ο πλανήτης θα είναι βιώσιμος σε 50 χρόνια» και υποστηρίζει ότι το ζοφερό μέλλον που περιγράφει σε ορισμένα από τα βιβλία της, ενδεχομένως δεν απέχει πολύ από το σήμερα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή