ΤΑΙΠΕΔ: Αρχίζει η διαδικασία παραχώρησης της Εγνατίας Οδού

ΤΑΙΠΕΔ: Αρχίζει η διαδικασία παραχώρησης της Εγνατίας Οδού

1' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ακόμα ένα από τα προαπαιτούμενα «έκλεισε» με την έναρξη της διαδικασίας για την παραχώρηση της Εγνατίας Οδού σε ιδιώτες. Δεν πρόκειται βέβαια για την προκήρυξη του διαγωνισμού για τη μακρόχρονη συντήρηση και λειτουργία του άξονα, αλλά για μια «πρόσκληση προκαταρκτικής διαβούλευσης», καθώς το ΤΑΙΠΕΔ δεν έχει ακόμα συγκεντρώσει τα απαραίτητα στοιχεία ώστε να προχωρήσει στο πρώτο στάδιο της διαγωνιστικής διαδικασίας.

Η έστω και τυπική εκκίνηση της διαδικασίας ήταν ένα από τα προαπαιτούμενα για την καταβολή της επόμενης δόσης. Οπως ανακοίνωσε την Τετάρτη το ΤΑΙΠΕΔ, στόχος της διαδικασίας διαβούλευσης είναι «η μεγιστοποίηση του επενδυτικού ενδιαφέροντος και η βελτιστοποίηση και επιτάχυνση της διαδικασίας ανάθεσης της σύμβασης παραχώρησης υπό όρους δημοσίου συμφέροντος». Σύμφωνα με το Ταμείο, η διαβούλευση θα ολοκληρωθεί στο τέλος του έτους, ο διαγωνισμός θα προκηρυχθεί στις αρχές του 2017 με στόχο οι δεσμευτικές προσφορές να κατατεθούν έως το Νοέμβριο του ίδιου έτους. Χρηματοοικονομικός σύμβουλος του ΤΑΙΠΕΔ ορίστηκε η τράπεζα ALPHA BANK, νομικός σύμβουλος η δικηγορική εταιρεία «Ζέμπερης, Μαρκεζίνης, Λάμπρου και Συνεργάτες» (η οποία διετέλεσε σύμβουλος του δημοσίου για τις πέντε συμβάσεις παραχώρησης οδικών αξόνων από την περίοδο σχεδιασμού τους έως πρόσφατα) και τεχνικοί σύμβουλοι η AVARIS Transport Engineers και η NOVUS Consulting Engineers S.A.

Υπενθυμίζεται ότι η υπό παραχώρηση υποδομή περιλαμβάνει εκτός από τον κύριο άξονα της Εγνατίας Οδού (Κήποι- Ηγουμενίτσα, 660 χλμ) και τρεις κάθετους άξονες της προς τα σύνορα (συνολικά 228 χλμ). Ο άξονας έχει σήμερα 8 σταθμούς διοδίων σε λειτουργία και θα αποκτήσει στο επόμενο έτος ακόμα 10 και έχει σχεδιασμένους 17 σταθμούς εξυπηρέτησης αυτοκινήτων (ΣΕΑ), εκ των οποίων λειτουργεί μόνο ένα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή