Παγκόσμια πρωταθλήτρια η Νομική Αθηνών στο διεθνή διαγωνισμό εικονικής δίκης «MANFRED LACHS»

Παγκόσμια πρωταθλήτρια η Νομική Αθηνών στο διεθνή διαγωνισμό εικονικής δίκης «MANFRED LACHS»

1' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

H Νομική Σχολή Αθηνών, η οποία εκπροσώπησε την Ευρώπη, ως πρωταθλήτρια για το 2016, στους Παγκόσμιους Τελικούς του Διεθνούς Διαγωνισμού Εικονικής Δίκης για το Δίκαιο του Διαστήματος «Manfred Lachs Space Law Moot Court Competition» ανακηρύχθηκε παγκόσμια πρωταθλήτρια, ενώ το μέλος της ομάδας Φιλαρέτη Κουϊμτζή Φιλαρέτου ανακηρύχθηκε καλύτερη αγορήτρια του διαγωνισμού παγκοσμίως (best oralist).

Ο διαγωνισμός έγινε στις 26-30 Σεπτεμβρίου, στην Γκουανταλαχάρα του Μεξικό.

Η ομάδα της Νομικής  Σχολής είχε καταλάβει πέρυσι τη δεύτερη θέση στον κόσμο, έχοντας και τότε αναδείξει τον καλύτερο αγορητή στο διαγωνισμό.

Ο διαγωνισμός εικονικής δίκης Manfred Lachs συμπλήρωσε φέτος 25 χρόνια ζωής.

Διοργανώνεται, σε ετήσια βάση, από το International Institute of Space Law και, σε Ευρωπαϊκό επίπεδο, από το European Centre of Space Law (ECSL).

Η προς κρίση υπόθεση της φετινής χρονιάς αφορούσε θέματα ευθύνης από διαστημικές δραστηριότητες (εκτόξευση και θέση σε τροχιά δορυφόρων), στην προστασία του περιβάλλοντος από μη λειτουργικά διαστημικά αντικείμενα (space debris) καθώς και στο νομικό πλαίσιο διάσωσης και επιστροφής αστροναυτών, εν γένει συμμετεχόντων σε διαστημικές πτήσεις αλλά και διαστημικών αντικειμένων που βρέθηκαν σε κατάσταση ανάγκης.

Την ομάδα της Νομικής Σχολής απετέλεσαν οι προπτυχιακές φοιτήτριες Γεωργία-Ελένη Εξάρχου, Φιλαρέτη Κουϊμτζή Φιλαρέτου και Σοφία Στελλάτου, υπό την επίβλεψη και καθοδήγηση του Γ. Κυριακόπουλου, Λέκτορα Διεθνούς Δικαίου της Νομικής Αθηνών.

Τον κ. Κυριακόπουλο συνεπικούρησε, στην προετοιμασία της ομάδας, η προπτυχιακή φοιτήτρια Γεωργία-Μαρία Καλογήρου, η οποία είχε λάβει μέρος στο διαγωνισμό το 2014.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή