EKT και Fed επηρέασαν τις ευρωπαϊκές αγορές

EKT και Fed επηρέασαν τις ευρωπαϊκές αγορές

54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε υποχώρηση εξώθησε χθες τις περισσότερες ευρωπαϊκές αγορές η φημολογούμενη πρόθεση της ΕΚΤ να περιορίσει το πρόγραμμα αγοράς ομολόγων, περικόπτοντας την αξία των αγορών της κατά 10 δισ. ευρώ τη φορά. Η φήμη, μολονότι διαψεύδεται από την ΕΚΤ και προσωπικά από τον Μάριο Ντράγκι, επηρέασε όλες τις ευρωπαϊκές αγορές, πλην της Μαδρίτης και του Μιλάνου. Συνδυάστηκε, άλλωστε, και με την εντεινόμενη πεποίθηση των επενδυτών πως επίκειται αύξηση των επιτοκίων του δολαρίου από τη Federal Reserve. Ετσι, ο δείκτης Xetra Dax της Φρανκφούρτης έκλεισε με απώλειες 0,32% και ο Cac 40 της Γαλλίας με απώλειες 0,29%, ενώ και οι δύο δείκτες υποχωρούσαν το μεσημέρι κατά 0,7%.

Με απώλειες 0,58% έκλεισε, άλλωστε, ο δείκτης FTSE 100 του Λονδίνου και μόνον οι αγορές του Μιλάνου και της Μαδρίτης έκλεισαν με κέρδη 1,03% και 0,11%, αντιστοίχως. «Οι αξίες τόσο των μετοχών όσο και των ομολόγων εξαρτώνται από την ποσοτική χαλάρωση και από τα χαμηλά επιτόκια», σχολίασε η Ρεμπέκα Ο’ Κίφι, στέλεχος της επενδυτικής Interactive Investor, η οποία προεξοφλεί πως «η πιθανότητα επιστροφής της νομισματικής πολιτικής σε κανονικά επίπεδα θα επιφέρει αστάθεια και φυγή των επενδυτών».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή