Νέα επίθεση σε αστυνομικούς στις Βρυξέλλες

Νέα επίθεση σε αστυνομικούς στις Βρυξέλλες

1' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ. Πρώην στρατιωτικός του βελγικού στρατού, γνωστός στις μυστικές υπηρεσίες για επαφές με ισλαμιστικούς κύκλους, είναι ο 43χρονος άνδρας που μαχαίρωσε χθες δύο αστυνομικούς στις Βρυξέλλες. Ο άνδρας χρησιμοποίησε το μαχαίρι από το σετ ανοιγόμενων μαχαιροπίρουνων του στρατού για να τραυματίσει τους αστυνομικούς στον λαιμό και στην κοιλιά. Εν συνεχεία, διέφυγε τρέχοντας, αλλά τον σταμάτησε άλλη αστυνομική περίπολος πυροβολώντας τον στα πόδια. «Δεν μπορούμε να πούμε περισσότερα γιατί οι έρευνες συνεχίζονται», ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος της ομοσπονδιακής εισαγγελίας του Βελγίου, σημειώνοντας ωστόσο ότι «έχουμε κάθε λόγο να πιστεύουμε ότι επρόκειτο για τρομοκρατική επίθεση». «Το μεσημέρι, δύο αστυνομικοί δέχθηκαν επίθεση από άνδρα με μαχαίρι στη λεωφόρο Λαμπρμόν στο Σερμπέκ. Η ζωή τους δεν κινδυνεύει», ανέφερε το ανακοινωθέν.

Παράλληλα, δεκάδες τρένα ακινητοποιήθηκαν χθες το απόγευμα στην ευρύτερη περιοχή της βελγικής πρωτεύουσας, μετά το τηλεφώνημα για βόμβα στον σταθμό Σαρλερουά Σιντ. Ο σταθμός εκκενώθηκε, ενώ μέτρα ασφαλείας ελήφθησαν και στο αεροδρόμιο, που βρίσκεται στην περιοχή. Η συγκοινωνία αποκαταστάθηκε ύστερα από ώρες, καθώς παράλληλα οι Αρχές διερευνούσαν άλλο τηλεφώνημα για βόμβα στα γραφεία της ομοσπονδιακής εισαγγελίας.

Οι Βρυξέλλες βρίσκονται σε κατάσταση επιφυλακής μετά τις επιθέσεις του Μαρτίου στο αεροδρόμιο και στο μετρό της βελγικής πρωτεύουσας, από τις οποίες είχαν χάσει τη ζωή τους 33 άτομα. Την ευθύνη των επιθέσεων είχε αναλάβει το ISIS. Λίγες ημέρες μετά τις επιθέσεις αυτές, συνελήφθη ο Μοχάμεντ Αμπρινί, ο μόνος από τους τρεις βομβιστές του οποίου η βόμβα δεν είχε εκραγεί. Το χθεσινό περιστατικό συνέβη σε απόσταση ενός χιλιομέτρου από το διαμέρισμα που είχε χρησιμοποιήσει ο Αμπρινί.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή