Διαψεύδει ο Βενιζέλος την «πρόσκληση» Καμμένου στη συγκυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ

Διαψεύδει ο Βενιζέλος την «πρόσκληση» Καμμένου στη συγκυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ

1' 47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τελείως απίθανο χαρακτήρισε ο Ευ. Βενιζέλος, το ενδεχόμενο να είχε κληθεί ο κ. Καμμένος το 2012 να συμμετάσχει στη συγκυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ.

Σε απάντηση προς τον Υπουργό Εθνικής Αμυνας,ο κ. Βενιζέλος δήλωσε πως «ο κ. Καμμένος λέει ότι πριν γίνουν οι ΑΝΕΛ, τον Φεβρουάριο του 2012, του ζητήθηκε από κάποιον να μπει στην κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου που έγινε τον Ιούνιο του 2012, ως κυβέρνηση με τη συμμετοχή και του κ. Κουβέλη» και συμπλήρωσε: «αφήστε που θα ήταν και τελείως απίθανο, το ΠΑΣΟΚ να ζητά να μπει ένα δεξιό κόμμα, υπερδεξιό, στο συσχετισμό δυνάμεων της κυβέρνησης για να μειωθεί το δικό του βάρος και ο δικός του ρόλος, ενώ εμείς θέλαμε να έχουμε σημαντικό ρόλο, ρόλο εγγυητικό για τη στρατηγική και βεβαίως αν δεν είσαι κρίσιμος αριθμητικά, δεν μπορείς να είσαι και κρίσιμος πολιτικά και στρατηγικά».

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ραδιοφωνικό σταθμό «Πρακτορείο 104.9 Fm» ο υπουργός Άμυνας, Π. Καμμένος. Μεταξύ άλλων ο κ Καμμένος ξεκαθάρισε πως δεν υπάρχει πόλεμος μεταξύ Κυβέρνησης- Εκκλησίας, υπογράμμισε την πολύ καλή σχέση του πρωθυπουργού με τον Αρχιεπίσκοπο και τόνισε ότι και οι δύο πλευρές σε συνεννόηση θα προχωρήσουν στη συγγραφή ενός νέου βιβλίου θρησκευτικών, λαμβάνοντας υπόψιν και το γεγονός ότι υπάρχουν πολλά αλλόθρησκα παιδιά.

Ο κ. Καμμένος αναφέρθηκε στον πρωτοφανή πόλεμο που δέχεται η κυβέρνηση και ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς για το θέμα των τηλεοπτικών αδειών.

Σημείωσε εξάλλου ότι χρεώνουν στην κυβέρνηση επιχειρηματίες που μόνο στην κυβέρνηση δεν ανήκουν. Αποκαλυπτικός ήταν ο κ. Καμμένος στο «Πρακτορείο», για τον κ. Καλογρίτσα για τον οποίον είπε:

«Ο κ. Καλογρίτσας εμένα με είχε καλέσει σπίτι του, παρουσία του κ. Βενιζέλου και μου ζητούσε τη μία φορά να συνδράμω, να μπω στην κυβέρνηση -πριν γίνουν οι ΑΝΕΛ- να μπω στην κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου, και τη δεύτερη φορά να μη συμπράξω με τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα. Είναι ξεκάθαρο ποιος είναι με ποιον», υπογράμμισε ο υπουργός Άμυνας.

Ο υπουργός Άμυνας μιλώντας για ενδεχόμενο ανασχηματισμό είπε πως πρόκειται για αποκλειστικό προνόμιο του πρωθυπουργού, ωστόσο τόνισε ότι μπορεί να γίνει άνοιγμα σε παραγωγικούς φορείς της κοινωνίας που δεν θα προέρχονται κατ΄ανάγκη από την αριστερά, αλλά και στους Καραμανλικούς, οι οποίοι βρίσκονται υπό διωγμό στη ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή