«Ανοιχτά σχολεία» με 41 δράσεις

«Ανοιχτά σχολεία» με 41 δράσεις

1' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Απογεύματα και Σαββατοκύριακα στο σχολείο; Γιατί όχι, αν δεν γίνεται μάθημα… Είκοσι πέντε σχολεία της Αθήνας σε διαφορετικές γειτονιές θα παραμένουν ανοιχτά και μετά το χτύπημα του κουδουνιού λήξης των μαθημάτων, έως τις 9.30 το βράδυ τις καθημερινές και τα Σαββατοκύριακα από το πρωί στις 10 έως τις 8 το βράδυ με την παρουσία φύλακα. Με πρωτοβουλία του Δήμου Αθηναίων και με αποκλειστικό χορηγό το Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος, συγκεκριμένα σχολεία της Αθήνας θα ανοίξουν τις πόρτες τους και εκτός σχολικών ωρών για παιχνίδι και δραστηριότητες για παιδιά και μεγάλους.

Οι εγγραφές για τις δραστηριότητες στα «Ανοιχτά Σχολεία» ξεκινούν τη Δευτέρα 17 Οκτωβρίου και ήδη έχουν εγκριθεί 27 φορείς που θα υλοποιήσουν 41 δράσεις, ανάμεσα στις οποίες, ρομποτική, μαγείρεμα, αλλά και εκμάθηση χορών. Εκ των ων ουκ άνευ, βέβαια, το θέατρο και η μουσική. Οπως τόνισε ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, περισσότεροι από 150 φορείς έχουν υποβάλει αιτήσεις για να υλοποιήσουν δράσεις και από αυτούς επιλέχθηκαν οι 27. Ωστόσο, ο Δήμος Αθηναίων είναι ανοιχτός σε προτάσεις σε όλη τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς.

Εκτός από το πρόγραμμα «Ανοιχτά Σχολεία», ο Δήμος Αθηναίων υλοποιεί και το «Ετσι μαθαίνω καλύτερα», μια προσπάθεια να ανασχεδιαστεί ο σχολικός χώρος για να γίνει θελκτικότερο και άρα προσφορότερο περιβάλλον για τη μάθηση. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα ξεκίνησε με την ανακατασκευή, με παιδαγωγικό όμως προσανατολισμό, 12 σχολικών κτιρίων κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, σε συνεργασία με το Εργαστήριο Μεταβαλλόμενων Ευφυών Περιβαλλόντων του Πολυτεχνείου Κρήτης.

Επιπλέον, σε χώρο του Δημοτικού Βρεφοκομείου Αθηνών, στην περιοχή του Σταθμού Λαρίσης, θα λειτουργήσει από τον Νοέμβριο ένα πλήρως εξοπλισμένο Maker Space. «Πρόκειται για μια δομή σύγχρονης τεχνολογίας, με 3D printer και εξοπλισμό, που δίνει τη δυνατότητα στις σχολικές κοινότητες να βελτιώνουν αυτόνομα τις συνθήκες των σχολείων τους», δήλωσε ο καθηγητής του Πολυτεχνείου Κρήτης Κωνσταντίνος Ουγγρίνης χθες σε συνέντευξη Τύπου αναφορικά με τις πρωτοβουλίες για τους πολίτες που οργανώνει ο δήμος.

Και οι τρεις δράσεις πραγματοποιούνται με τη χρηματοδότηση του Ιδρύματος Νιάρχος, μέσω του έκτακτου προγράμματος δωρεών «Πρωτοβουλία ενάντια στην κρίση», ύψους 10 εκατομμυρίων ευρώ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή