H Υahoo έκανε έλεγχο σε email για την NSA

H Υahoo έκανε έλεγχο σε email για την NSA

1' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Εκατοντάδες εκατομμύρια εισερχόμενα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (email) εξέτασε η εταιρεία Yahoo, ύστερα από σχετικό αίτημα των αμερικανικών υπηρεσιών πληροφοριών, σύμφωνα με έκθεση που δημοσιεύθηκε την Τρίτη.

Η εταιρεία πραγματοποίησε την έρευνα πέρυσι, μετά το σχετικό αίτημα της υπηρεσίας εθνικής ασφάλειας NSA των ΗΠΑ.

Σε δηλώσεις τους στο πρακτορείο Reuters, τρεις πρώην εργαζόμενοι στη Yahoo αποκάλυψαν ότι οι αμερικανικές κρατικές υπηρεσίες πίεσαν την εταιρεία να ερευνήσει για την εμφάνιση αλληλουχίας γραμμάτων, αριθμών ή άλλων στοιχείων στο κείμενο μηνύματος email ή σε συνημμένο αρχείο. Η Yahoo δημιούργησε ειδικό λογισμικό για να ικανοποιήσει το αίτημα της ομοσπονδιακής υπηρεσίας.

Η εταιρεία, με έδρα το Σάνιβεϊλ της Καλιφόρνιας, δεν διέψευσε την αποκάλυψη, περιγράφοντας τον εαυτό της σε δελτίο Τύπου ως «εταιρεία, η οποία εφαρμόζει τον νόμο των ΗΠΑ». Σε ανακοίνωσή της την Τρίτη, η ανταγωνίστρια της Yahoo και παγκόσμια επικεφαλής των υπηρεσιών ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, Google, ανέφερε ότι δεν δέχθηκε ανάλογο αίτημα από τις αμερικανικές αρχές, υπογραμμίζοντας ότι εάν γινόταν αποδέκτης ανάλογου αιτήματος, η απάντησή της θα ήταν: «Με τίποτα!». Από τη μεριά της η Microsoft, η υπηρεσία email της οποίας είναι μεγαλύτερη από εκείνη της Yahoo, ανακοίνωσε ότι «ουδέποτε ενεπλάκη σε μυστική έρευνα μηνυμάτων email».

Η αποκάλυψη αναμένεται να πλήξει περαιτέρω την ήδη τρωθείσα αξιοπιστία της Yahoo. Τον περασμένο μήνα, η εταιρεία ομολόγησε ότι έπεσε θύμα χάκερ, οι οποίοι υπέκλεψαν διευθύνσεις, τηλέφωνα και κωδικούς πρόσβασης 500 εκατομμυρίων χρηστών της υπηρεσίας email της Yahoo.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή