Τσοχατζόπουλος: «Κατασκευασμένα όλα τα στοιχεία σε βάρος μου»

Τσοχατζόπουλος: «Κατασκευασμένα όλα τα στοιχεία σε βάρος μου»

1' 54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τις σε βάρος του κατηγορίες για μαύρο πολιτικό χρήμα σε εξοπλιστικά προγράμματα επιχείρησε να αποκρούσει απολογούμενος σε δεύτερο βαθμό, στη δίκη του στο Εφετείο, ο πρώην υπουργός Άκης Τσοχατζόπουλος, που εκτίει ποινή κάθειρξης 20 ετών.

«Δόθηκε η εντύπωση ότι οι ένοπλες δυνάμεις είναι μία σφηκοφωλιά όπου έμπαιναν οι πράκτορες (όπλων) και έδιναν μίζες δεξιά και αριστερά. Απίθανα πράγματα έχουν ειπωθεί από εισαγγελείς μόνο για να κάνουν τη δουλειά τους. Οταν εκφυλίζεται η Δικαιοσύνη από τέτοιους λειτουργούς, δεν γίνεται δουλειά» είπε ο πρώην υπουργός ξεκινώντας την απολογία του.

Ο κατηγορούμενος υποστήριξε ότι είναι αθώος, καθώς, όπως είπε, όλα τα στοιχεία σε βάρος του είναι κατασκευασμένα και ψεύτικα. «Πέρασα μέσα από φωτιά και εμπόδια για να φτάσω εδώ που έφτασα και σας βεβαιώ ότι δεν έκανα τίποτα», ανέφερε χαρακτηριστικά. Μίλησε για κατευθυνόμενους δικαστές και υποστήριξε ότι θα προσφύγει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο.

Ο πρώην υπουργός, όπως και πρωτόδικα, επεσήμανε ότι από τη θέση του δεν είχε κανένα δικαίωμα να διαπραγματευθεί και να υπογράψει, καθώς ήταν υπεύθυνος για την πολιτική διοίκηση και δεν ήταν αρμόδιος. Όπως είπε, «οποιαδήποτε αγορά ρυθμιζεται με ειδικό νόμο αναλυτικά. Προβλέπονται όλα σε αυτόν, όπως και ένα ανωτατο οργανο, το ΚΥΣΕΑ, που κρίνει στο τέλος. Δεν αποφασίζει ο υπουργός».

Κατά την απολογία του, πρόσθεσε ότι «με απόφαση του ΚΥΣΕΑ και σύμφωνη γνώμη του Κ. Σημίτη αποφασίστηκε η αναδιοργάνωση των ενόπλων δυναμεων και καταλήξανε σε νεα οπλικά συστηματα και 100.000 ένοπλους άνδρες. Φέραμε την τεχνολογία στην Ελλάδα».

Αναφορά έκανε και στην οικογένειά του και κυρίως στη Βίκυ Σταμάτη. «Γιατί απέρριπταν συνεχώς τις αιτήσεις της γυναίκας μου για αποφυλάκιση; Και η κόρη μου έμεινε στη φυλακή για τρία χρόνια. Υπάρχουν αποφάσεις εγκλεισμού και εξόντωσης, από άποψης υγείας. Ο εγκλεισμός είναι η χειρίστη μορφή, είτε είναι φυλακή είτε είναι ψυχιατρείο. Το ζήσαμε όταν η γυναίκα μου θέλησε να φύγει από το Δρομοκαϊτειο για 12 ώρες για να βγει έξω, να πάρει αέρα. Της απαγόρευσαν να προαυλίζεται, να πάρει καφέ. Πού ήταν τότε η δικαιοσύνη; Οι συνεπειες ήταν τραγικές. Ζημιά ψυχική και σωματική για τη γυναίκα μου. Βαρύτατη ζημία για την κόρη μου που δεν της επέτρεπαν να πάει με το παιδί της στη Γαλλία για εγχείρηση εγκεφάλου. Πού ειναι τα ανθρώπινα δικαιώματα; Ηταν όλα άνωθεν εντολές. Πολιτικές και δικαστικές εξουσίες αποφάσισαν και αδιαφορούσαν για την τύχη μου ή την τύχη της κόρης μου».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή