Μητρώο στελεχών και δελτίο καιρού

Μητρώο στελεχών και δελτίο καιρού

2' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

​Τη Δευτέρα 3 Οκτωβρίου η Νέα Δημοκρατία παρουσίασε στο πολιτιστικό ίδρυμα «Ελληνικός Κόσμος» το μητρώο στελεχών. Ας πούμε κάτι σαν ΑΣΕΠ που θα επιτρέψει την αξιολόγηση όσων θα δραστηριοποιηθούν στο κόμμα είτε ως πολιτευτές είτε ως στελέχη σε διάφορους τομείς. Είναι ο καλύτερος τρόπος ανανέωσης επί τα βελτίω του ανθρώπινου δυναμικού; Θα δείξει. Πάντως είναι ένας τρόπος, κυρίως όμως είναι μια παραδοχή, εκ μέρους της αξιωματικής αντιπολίτευσης, πως ένα από τα προβλήματα, αν όχι το μείζον, της πολιτικής ζωής της χώρας είναι η ποιότητα των ανθρώπων της. Μιλάμε για πολιτικές και ιδεολογίες ξεχνώντας πως αυτές τις υλοποιούν πρόσωπα, με τον δικό τους χαρακτήρα και τις δικές τους ικανότητες. Κι όταν οι χαρακτήρες και οι ικανότητες είναι ελλειμματικοί, τότε οι ιδεολογίες και οι πολιτικές λειτουργούν ως προσχήματα ή σανίδες σωτηρίας για την επιβίωση.

Η συγκυβέρνηση των Συριζανέλ, εκτός από τις ιδεοληψίες της, πάσχει και από αστοχία ανθρώπινου υλικού. Κατέδειξε μάλλον πως η πολιτική πανίδα της χώρας είναι ελλειμματική. Μητρώο στελεχών δεν χρειάζεται μόνον η Νέα Δημοκρατία η οποία, και με την εκλογή του κ. Μητσοτάκη στην προεδρία της, απέδειξε ότι διαθέτει έναν κόσμο που αντιλαμβάνεται την ανάγκη της ανανέωσης. Δεν είναι μόνον θέμα ηλικίας. Είναι και θέμα ύφους. Μητρώο στελεχών χρειάζονται όλα τα κόμματα. Μητρώο στελεχών χρειάζεται η πολιτική σκηνή. Θα μου πείτε, όταν έχει διατελέσει ένας Χαϊκάλης υπουργός, όλα να τα περιμένεις, ακόμη και τον Λεβέντη ρυθμιστή του πολιτεύματος.

Ο Βασίλης Λεβέντης  και το κόμμα του ενσαρκώνουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τη χαμηλή ποιότητα του πολιτικού προσωπικού της χώρας. Θα μου πείτε, τους εξέλεξε ο λαός. Οπως και τον Χαϊκάλη και τη Χριστοδουλοπούλου. Ο τηλεοπτικός γελωτοποιός της δεκαετίας του ενενήντα, ο άνθρωπος που ζητούσε από τον Θεό να πάθει καρκίνο ο Μητσοτάκης κι ο Παπανδρέου, σήμερα μας διαβεβαιώνει ότι με τις επαφές που διαθέτει σε ένα μήνα θα βγάλει την Ελλάδα από τα μνημόνια. Εκπρόσωπος Τύπου αυτού του ανθρώπου ήταν μέχρι πρότινος ο κ. Καλλιάνος.

Τον κ. Καλλιάνο δεν έχω την τιμή να τον γνωρίζω. Για να είμαι ειλικρινής, δεν θυμόμουν καν ότι έλεγε τον καιρό στην ΕΡΤ. Δεν ήξερα καν ότι είναι εκπρόσωπος Τύπου της Ενωσης Κεντρώων. Το έμαθα χθες όταν διάβασα ότι ο πρώην εκπρόσωπος Τύπου του κ. Λεβέντη θα διακοσμήσει το στελεχικό δυναμικό της Νέας Δημοκρατίας. Μήπως χρειάζονται κάποιον να τους λέει τον καιρό; Πάντως, για να σοβαρευτούμε, ένας άνθρωπος που έχει διατελέσει εκπρόσωπος του Λεβέντη θα πρέπει να περάσει από κάποιο καθαρτήριο σοβαρότητας. Εξ ορισμού δυσκολεύεσαι να τον πάρεις στα σοβαρά. Ειδικά όταν εμφανίζεται ως «εκπρόσωπος της ιδεολογίας του δημοκρατικού Κέντρου» στη δήλωση προσχώρησης. Πολύ θα ήθελα να μας εξηγήσει τι ακριβώς σημαίνει αυτό, ει δυνατόν με δικά του λόγια.

Με τον Κυριάκο Μητσοτάκη επικεφαλής, η Νέα Δημοκρατία έχει δημιουργήσει πολλές προσδοκίες. Και δεν αναφέρομαι μόνον στα ευρήματα των δημοσκοπήσεων που της δίνουν την κυβέρνηση μετά τις επόμενες εκλογές. Αναφέρομαι στην άρρητη προσμονή που ενδεχομένως να ξεπερνάει και την πρόθεση ψήφου. Κι αυτή είναι η αποκατάσταση της σοβαρότητας σε έναν τόπο που αρκετά έχει υποφέρει από την έλλειψή της. Θα μου πείτε, ο Καλλιάνος είναι λεπτομέρεια. Συμφωνώ. Oμως όταν έχεις απαιτήσεις, οφείλεις να είσαι αυστηρός.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή