Σφοδρή αντιπαράθεση Μαξίμου – Ν.Δ για τη συνάντηση Τσίπρα – δικαστών

Σφοδρή αντιπαράθεση Μαξίμου – Ν.Δ για τη συνάντηση Τσίπρα – δικαστών

1' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κόντρα κορυφής μεταξύ του Μεγάρου Μαξίμου και της Ν.Δ έχει ξεσπάσει μετά την συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με ανώτατους δικαστικούς, όπου μεταξύ άλλων, όπως προέκυψε από τις δηλώσεις τέθηκαν και μισθολογικά θέματα των δημόσιων λειτουργών.

Η Ν.Δ με ανακοίνωση της  ανέφερε πως οι δημόσιες τοποθετήσεις για μισθολογικά ζητήματα εισπράττονται από την ελληνική κοινωνία ως συναλλαγή μεταξύ των δύο πλευρών. Παράλληλα έθεσε και ζήτημα θεσμικής εκτροπής όταν η Δικαιοσύνη δεν εκτελεί την αποστολή της με μοναδικό κριτήριο την εφαρμογή των νόμων.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΝΔ:

«Οι δημόσιες τοποθετήσεις ανώτατων δικαστικών λειτουργών, δηλαδή της ηγεσίας της ελληνικής Δικαιοσύνης, για μισθολογικά θέματα, μετά τη συνάντησή τους με τον πρωθυπουργό, εισπράττονται από την κοινωνία ως συναλλαγή.

Εάν ο κ. Τσίπρας ήθελε να συζητήσει θέματα που αφορούν στους μισθούς των δικαστών, όφειλε να καλέσει τις συνδικαλιστικές τους Ενώσεις. Όχι την ηγεσία της Δικαιοσύνης, που αποδεχόμενη την εμπλοκή της σε τέτοιου είδους συζητήσεις, έχει τις δικές της ευθύνες για την αρνητική εντύπωση που προκαλείται.

Τέλος, αισθανόμαστε την ανάγκη να τονίσουμε προς όλες ανεξαιρέτως τις πλευρές ότι στις ευνομούμενες δημοκρατικές Πολιτείες, η εκτέλεση της αποστολής της ανεξάρτητης Δικαιοσύνης, δεν μπορεί να έχει οποιοδήποτε άλλο γνώμονα ή κριτήριο πέραν  της εφαρμογής των νόμων και μόνον. Οτιδήποτε άλλο αποκτά διάσταση θεσμικής εκτροπής».

Aπάντηση του Μεγάρου Μαξίμου

Από την πλευρά της η κυβέρνηση εξέδωσε ανακοίνωση- απάντηση στην τοποθέτηση της Ν.Δ με την οποία κάνει λόγο για προσβολή της Δικαιοσύνης από την πλευρά της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Αναλυτικά η τοποθέτηση του Μαξίμου:

«Η Νέα Δημοκρατία προσβάλλει ευθέως την Δικαιοσύνη και το σύνολο του δικαστικού κόσμου. Καλά θα κάνει η Νέα Δημοκρατία να κατανοήσει ότι η εφαρμογή των αποφάσεων των Δικαστηρίων δεν αποτελεί αντικείμενο διαπραγμάτευσης με συνδικαλιστικούς φορείς. Αποτελεί θέμα πολιτειακής τάξης και λειτουργίας του Πολιτεύματος.

Η ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας δεν προσβάλλει την Κυβέρνηση και την εκτελεστική εξουσία. Προσβάλλει ευθέως την Δικαιοσύνη και το σύνολο του Δικαστικού κόσμου. Υ.Γ. Θα όφειλαν τουλάχιστον να θυμούνται ότι ανάλογου περιεχομένου συνάντηση με την Ανώτατη ηγεσία της Δικαιοσύνης, έχει κάνει ως Πρωθυπουργός και ο κ. Σαμαράς στις 6/12/2012»

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή