Μητσοτάκης: Η Ν.Δ. ανάχωμα στη θεσμική εκτροπή

Μητσοτάκης: Η Ν.Δ. ανάχωμα στη θεσμική εκτροπή

1' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε συγκέντρωση στο Αγρίνιο μίλησε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης και επανέλαβε το αίτημά του για εκλογές, λέγοντας πως είναι μεγαλύτερο το κόστος παραμονής της κυβέρνησης από το κόστος διεξαγωγής των εκλογών.

«Η ΝΔ είναι θεσμικό ανάχωμα στον κατήφορο που οδηγείται η χώρα. Η ΝΔ δεν θα επιτρέψει οποιαδήποτε εκτροπή από τις επιταγές του συντάγματος. Η ΝΔ θα εξακολουθεί να υπερασπίζεται το κράτος δικαίου στη χώρα. Η ΝΔ είναι υπεύθυνη πολιτική δύναμη η οποία σήμερα διεκδικεί, μετ΄ επιτάσεως την διεξαγωγή εκλογών για να μπορέσουμε να βάλουμε επιτέλους την χώρα στη σωστή κατεύθυνση», είπε ο κ. Μητσοτάκης.

Κλιμακώνοντας την επίθεσή του στην κυβέρνηση, έκανε λόγο για «συστηματικές και απροκάλυπτες παρεμβάσεις της κυβέρνησης στη λειτουργεία της Δικαιοσύνης» και συνέχισε:

«Ο κ. Τσίπρας συναντήθηκε προσωπικά με τους επικεφαλής με των Ανωτάτων Δικαστηρίων για να συζητήσει μισθολογικά ζητήματα. Γιατί δεν συζητήθηκαν αυτά με τις συνδικαλιστικές ενώσεις; Οι πολίτες έχουν την αίσθηση πως έγινε μια συναλλαγή. Εκφράζω τον προβληματισμό μου, για τη δήλωσή ότι οι δικαστές πρέπει να αφουγκράζονται τον παλμό της κοινωνίας. Οι δικαστές πρέπει να ερμηνεύουν το Σύνταγμα και τους Νόμους, δεν πρέπει να εκφράζουν την άποψη της πλειοψηφίας. Πρέπει να είναι ανεξάρτητοι. Η ανεξαρτησία της δικαιοσύνης πρέπει να διαφυλάσσεται. . Αυτή υπονομεύεται συστηματικά από μια κυβέρνηση που αντιλαμβάνεται τη δικαιοσύνη ως προέκταση της δίκης της εξουσίας».

Ακόμη, αναφέρθηκε στις τηλεοπτικές άδειες. «Ο πρωθυπουργός έκανε λόγο για σύγκρουση με τη διαπλοκή. Αλλά ο κ. Τσίπρας δρομολόγησε τη δικιά του διαπλοκή. Έχτισε ένα νέο τρίγωνο διαπλοκής. Το λέω ξεκάθαρα: Ο νόμος Παππά θα καταργηθεί από την κυβέρνηση. Θα επιτρέψουμε να υπάρχουν περισσότερα κανάλια να ανταγωνίζονται μεταξύ τους και να μη χάνονται θέσεις εργασίας», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή