Σφοδρή κριτική από ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι

Σφοδρή κριτική από ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι

1' 40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Λαϊκή Δημοκρατία τύπου ΣΥΡΙΖΑ δεν θα επιτρέψουμε να υπάρξει». Αυτή ήταν η αντίδραση της κ. Φώφης Γεννηματά στην πρωτοφανή δήλωση που έκανε ο πρόεδρος του ΣτΕ κ. Νίκος Σακελλαρίου υποστηρίζοντας ότι «οι αποφάσεις των δικαστών λαμβάνονται βάσει του παλμού της ελληνικής κοινωνίας».

Στην ίδια ανακοίνωση, που εμφανώς πλέον αναπροσαρμόζει και τη ρητορική του ΠΑΣΟΚ έναντι της κυβέρνησης, διατυπώνεται ρητορικά το ερώτημα «μήπως παρακολουθούμε πλέον κάποιου είδους αλλαγή του πολιτεύματος;», ενώ αποδίδοντας στον πρωθυπουργό τις ευθύνες για τις «συνθήκες μείζονος κρίσης που βλέπουμε στο δικαστικό σώμα», η κ. Γεννηματά τον κάλεσε όχι μόνον να αποδοκιμάσει τη δήλωση του κ. Σακελλαρίου, αλλά «να προσέλθει άμεσα στη Βουλή για να εγγυηθεί την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης και τη συνταγματική δημοκρατική τάξη. Αν δεν το πράξει, τα πράγματα θα είναι πλέον πολύ σοβαρά και οι κίνδυνοι για τη δημοκρατία υπαρκτοί και απειλητικοί», τόνισε.

«Εχω μείνει άναυδος, διότι και μόνο η φράση ότι “υποχρέωση του δικαστηρίου είναι να αφουγκράζεται την κοινωνία” προκαλεί θεσμικό τρόμο», ήταν το σχόλιο που έκανε την ίδια ώρα ο κ. Ευ. Βενιζέλος (ΣΚΑΪ), «υπενθυμίζοντας» στον κ. Σακελλαρίου ότι «η αποστολή της Δικαιοσύνης δεν είναι να αφουγκράζεται την κοινωνία, αλλά να διασφαλίζει το κράτος δικαίου και να προασπίζεται τα δικαιώματα ακόμη και όταν αυτά είναι μειοψηφικά ή και αντιπαθητικά για την κοινή γνώμη».

«Ελλάς των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, το σωτήριο έτος 2016, και η χώρα μοιάζει όλο και περισσότερο με αυταρχικό τριτοκοσμικό καθεστώς» ήταν η δήλωση που έκανε και ο Στ. Θεοδωράκης, ο οποίος υπαινίχθηκε και κάτι ακόμη βαρύτερο για τον πρωθυπουργό. Οτι επιχειρεί πλέον και επί χρήμασι να επηρεάσει τη Δικαιοσύνη. «Τάζει ότι δεν θα μειώσει τους μισθούς των δικαστών κι ο πρόεδρος του ΣτΕ δηλώνει ότι “καθήκον μας είναι να πιάσουμε τον σφυγμό της κοινωνίας”, λες και οι δικαστές είναι εταιρείες δημοσκοπήσεων κι όχι λειτουργοί που εφαρμόζουν τους νόμους», είπε.

Μόνον το ΚΚΕ απέφυγε να σχολιάσει επί της ουσίας τη δήλωση Σακελλαρίου. Ο Περισσός προτίμησε να απαξιώσει μάλιστα τις αντιδράσεις των άλλων κομμάτων ως «έναν καβγά για τον έλεγχο της Δικαιοσύνης, μακριά απ’ τα πραγματικά προβλήματα της απονομής της».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή