Ισοπαλία σε Τορίνο, πρώτη η Αλβανία

Ισοπαλία σε Τορίνο, πρώτη η Αλβανία

2' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εντός έδρας ισοπαλία… απέσπασε ουσιαστικά η Ιταλία από την Ισπανία στο μεγάλο ματς των προκριματικών αγώνων που διεξήχθησαν χθες στην Ευρώπη, για το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2018, με το τελικό 1-1 να αδικεί τη σαφώς ανώτερη Ισπανία, αν και τη χρίζει μεγάλο φαβορί για την κατάληψη της προνομιούχου πρώτης θέσης του ομίλου.

Στη μεγαλύτερη διάρκεια του μεσογειακού ντέρμπι του Τορίνο, οι «Φούριας Ρόχας» είχαν κλείσει στα καρέ τους τους γηπεδούχους, με την Ιταλία να δυσκολεύεται στο α΄ ημίχρονο ακόμη και να περάσει τη σέντρα.

Ωστόσο, οι Ισπανοί έπρεπε να περιμένουν μέχρι το 55ο λεπτό για να μεταφράσουν την υπεροχή τους σε προβάδισμα, κάτι που κατάφεραν χάρη σε λάθος του πορτιέρο Τζανλουίτζι Μπουφόν, με το Βιτόλο να ανοίγει το σκορ στην κενή εστία.

Οι Ιταλοί όμως ισοφάρισαν στο 82΄ χάρη σε πέναλτι που κέρδισαν και μετέτρεψε σε γκολ ο Ντανιέλε ντε Ρόσι, που πριν από τον αγώνα τιμήθηκε από την UEFA γιατί έχει συμπληρώσει πάνω από 100 αγώνες με το εθνόσημο.

Η βραδιά είχε πολλά γκολ και ανατροπές στα άλλα παιχνίδια, με την Τουρκία να επιστρέφει από το 0-2 της Ουκρανίας και να φέρνει τελικά 2-2 στο Ικόνιο, την Αυστρία να ισοφαρίζει δύο φορές τη φιλοξενούμενη Ουαλλία (2-2) χάρη σε δύο γκολ του Μάρκο Αρναούτοβιτς και κυρίως την Ισλανδία να ανατρέπει εντός έδρας το προβάδισμα που είχαν οι Φινλανδοί με 2-1 έως το 90΄, σκοράροντας δύο φορές στις καθυστερήσεις με τους Αλφρεντ Φινμπόγκασον και Ράγκναρ Σίγκουρντσον για να νικήσει με 3-2.

Αξιοσημείωτο επίσης ήταν το αυθεντικό χατ τρικ του Μάριο Μάντζουκιτς στο πρώτο ημίχρονο, στη νίκη της Κροατίας με 6-0 επί του τυπικά γηπεδούχου Κοσσυφοπεδίου στη Σκόδρα της Αλβανίας.

Από τα σημερινά παιχνίδια ξεχωρίζει αυτό ανάμεσα στη Γαλλία και στη Βουλγαρία, το πρώτο εντός έδρας επίσημο ματς των Γάλλων μετά τον χαμένο τελικό του Euro 2016.

Η Βουλγαρία έχει πάρει ήδη το προβάδισμα στον α΄ όμιλο με την αγχωτική της νίκη επί του Λουξεμβούργου, ενώ η Γαλλία έμεινε στη λευκή ισοπαλία στη Λευκορωσία, άρα απόψε χρειάζεται οπωσδήποτε νίκη, αφού οτιδήποτε άλλο θα βάλει σε περιπέτειες το μεγάλο φαβορί του ομίλου.

Ομοίως απαραίτητη είναι και για την Ολλανδία η εντός έδρας νίκη επί της Λευκορωσίας, με τον τερματοφύλακα Αντρέι Γκορμπούνοφ του Ατρομήτου να έχει ξανά δύσκολο έργο, όπως και κόντρα στη Γαλλία. Δίχτυα «βλέπει» στο Λουξεμβούργο ο Μάρκους Μπεργκ του Παναθηναϊκού με την εθνική Σουηδίας.

Στον β΄ όμιλο, τους πρώτους της βαθμούς θα αναζητήσει η πρωταθλήτρια Ευρώπης Πορτογαλία υποδεχόμενη την αδύναμη Ανδόρα. Ωστόσο, το σημαντικότερο ματς του γκρουπ θα γίνει στη Βουδαπέστη, όπου η καλύτερη Ουγγαρία της τελευταίας 30ετίας αντιμετωπίζει την Ελβετία που προέρχεται από τη νίκη επί της Πορτογαλίας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή