Βέλη Τσοχατζόπουλου κατά Σημίτη, Παπανδρέου

Βέλη Τσοχατζόπουλου κατά Σημίτη, Παπανδρέου

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τις κατηγορίες εις βάρος του για μίζες και μαύρο πολιτικό χρήμα από εξοπλιστικά προγράμματα, όταν κατείχε τη νευραλγική πολιτική θέση του υπουργού Εθνικής Αμυνας, προσπάθησε να αντικρούσει ο πρώην υπουργός Ακης Τσοχατζόπουλος, κατά τη χειμαρρώδη απολογία του στο δευτεροβάθμιο δικαστήριο ενώπιον του οποίου επί μήνες δικάζεται. Ο πρώην υπουργός, που εκτίει ποινή κάθειρξης 20 ετών στον Κορυδαλλό, επιτέθηκε σε πολιτικά στελέχη του κόμματος στο οποίο και ο ίδιος επί δεκαετίες ανήκε και κατείχε υψηλές κυβερνητικές θέσεις, ενώ σε ό,τι αφορά τις βαριές κατηγορίες περί χρηματισμού, επέμεινε ότι ο ίδιος δεν είχε ούτε αρμοδιότητα ούτε άμεση επαφή για να κλείνει τις συμφωνίες των εξοπλιστικών προγραμμάτων. Εκανε λόγο για κατασκευασμένες κατηγορίες εις βάρος του, για «ασύστολα ψεύδη», για πολιτική δίωξη που υπαγορεύθηκε από πολιτικές σκοπιμότητες, εξαπολύοντας βέλη κατά του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη αλλά και του μετέπειτα πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου.

Ο κατηγορούμενος μίλησε για κατευθυνόμενους δικαστές και υποστήριξε ότι θα προσφύγει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, επανέλαβε ότι την απόφαση για τα επίμαχα εξοπλιστικά προγράμματα ενέκρινε το ΚΥΣΕΑ. «Δεν αποφασίζει –πρόσθεσε– ο υπουργός». Ειδική αναφορά επί μακρόν επιφύλαξε στην άδικη και απάνθρωπη, όπως είπε, ποινική μεταχείριση της συζύγου του και της κόρης του, που έμειναν για καιρό στη φυλακή. Η απολογία του συνεχίζεται την επόμενη εβδομάδα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή