Σαρωτική η ΑΕΚ, 98-57 τον Κόροιβο

Σαρωτική η ΑΕΚ, 98-57 τον Κόροιβο

1' 41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η ΑΕΚ δεν «χάλασε» το «γαϊτανάκι» των φαβορί στην προημιτελική φάση του Κυπέλλου και συνέτριψε τον Κόροιβο (98-57) στο «βουβό» ΟΑΚΑ, εξασφαλίζοντας μια θέση στους «4» του θεσμού και μαζί με τον Ολυμπιακό, τον Παναθηναϊκό και τον Αρη, περιμένει την κλήρωση που θα γίνει από την ΕΟΚ.

Οι τέσσερις πρώτες ομάδες του περυσινού πρωταθλήματος έδειξαν ότι και στη φετινή περίοδο της Α1 κατηγορίας που αρχίζει αύριο, η «ψαλίδα» δυναμικότητας παραμένει σε δυσθεώρητα επίπεδα από τις περισσότερες εκ των 12 άλλων ομάδων. O Mάικλ Ντίξον ήταν πάλι ο πρώτος σκόρερ της ΑΕΚ, ενώ στα κέρδη της «Ενωσης» καταγράφεται η απόδοση του νεαρού Σκουλίδα. Ο Κόροιβος δεν κατάφερε να είναι ανταγωνιστικός στο δεύτερο ημίχρονο και ολοκλήρωσε λίαν αξιοπρεπώς την πορεία του στο Κύπελλο με δύο συνεχόμενες προκρίσεις.

ΑΕΚ: Ούκιτς 10 (1), Σάκοτα 4, Μιλόσεβιτς 8 (1), Χαριτόπουλος, Ντίξον 20 (3), Οουενς 4, Ιβάνοβιτς 7 (1), Μωραΐτης 6 (1), Μαυροειδής 9, Σκουλίδας 11 (3), Ουίλιαμς 12 (2), Τσαλμπούρης 7 (1).

ΚΟΡΟΙΒΟΣ: Γκότσερ 8 (1), Χολ 4, Μιχάλογλου, Ρίτσαρντ 12 (2), Σαχπατζίδης 7, Χατζηνικόλας 10 (3), Σπυριδωνίδης 2, Μπράουν 9 (2), Μιλουτίνοβιτς, Αποστολίδης 1, Κάτζος, Μπεκρής 4.

• Bελτίωση παρουσιάζει η υγεία του Πάτρικ Γιανγκ που χρειάστηκε να πάρει ενδοφλέβια αντιβίωση, κατά την εισαγωγή του σε νοσοκομείο και δεν έπαιξε στον πρόσφατο αγώνα του Ολυμπιακού με τον Κολοσσό για το Κύπελλο. Ο Αμερικανός σέντερ δεν έχει αναρρώσει πλήρως και πιθανότατα θα προφυλαχθεί για το πρώτο ευρωπαϊκό παιχνίδι των «ερυθρολεύκων» με τη Ρεάλ την ερχόμενη Τετάρτη και δεν θα παίξει αύριο κόντρα στον Κόροιβο.

• Oι ακαδημίες μπάσκετ του Πανιωνίου θα είναι η πρώτη προπονητική ενασχόληση του Γιάννη Καλαμπόκη που αντικαθιστά τον Θανάση Κωνσταντώνη, ο οποίος διένυσε επιτυχημένη 12ετή θητεία, ως υπεύθυνος των υποδομών. O Καλαμπόκης είχε αγωνισθεί στον Πανιώνιο για δύο χρόνια, ενώ το προηγούμενο καλοκαίρι ολοκλήρωσε την 20χρονη καριέρα του. Η απόφαση του νέου επενδυτή των «κυανέρυθρων» για τις αλλαγές προπονητών στις ακαδημίες δεν είχε τη σύμφωνη γνώμη των άλλων 4 μελών της διοικούσας επιτροπής (Βουζουνεράκης, Στρογγυλάκης, Χριστόπουλος, Συρίγος) και αναμένεται η αντίδρασή τους, καθώς είναι ανενεργοί και απλοί παρατηρητές.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή