Πρεμιέρα στο Χ.Α. για το εταιρικό ομόλογο της Fourlis

Πρεμιέρα στο Χ.Α. για το εταιρικό ομόλογο της Fourlis

1' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Tην έναρξη της χθεσινής χρηματιστηριακής συνεδρίασης κήρυξε ο κ. Βασίλης Φoυρλής, πρόεδρος του φερώνυμου ομίλου, με αφορμή την εισαγωγή προς διαπραγμάτευση στην Κύρια Αγορά του Χρηματιστηρίου Αθηνών του εταιρικού ομολόγου της θυγατρικής εταιρείας «Housemarket A.E.».

Η ομιλία

Στη διάρκεια της ομιλίας του ο κ. Φoυρλής υπογράμμισε τα εξής: «Εγκαινιάζουμε, υλοποιούμε έναν νέο τρόπο χρηματοδότησης των ελληνικών επιχειρήσεων. Είναι γνωστό ότι την τελευταία δεκαετία και ιδιαίτερα μετά το 2008, οι εταιρείες –στην Ευρώπη και αλλού– πλην του κλασικού τραπεζικού δανεισμού, αναζητούν και χρησιμοποιούν και εναλλακτικές μορφές χρηματοδότησης».

Στην Ελλάδα της κρίσης, πρόσθεσε ο κ. Φουρλής, «με τα αυξημένα προβλήματα ρευστότητας, η αγορά των εταιρικών ομολόγων ελληνικού δικαίου μπορεί να αποτελέσει μια τέτοια εναλλακτική λύση».

O διευθύνων σύμβουλος του Χρηματιστηρίου Αθηνών, Σωκράτης Λαζαρίδης, τόνισε: «Η εισαγωγή αυτή αξιοποιεί τις δυνατότητες της Ελληνικής Κεφαλαιαγοράς για χρηματοδότηση των επιχειρήσεων μέσω εταιρικών ομολόγων και ταυτόχρονα συμβάλλει στη διεύρυνση των επιλογών των επενδυτών. Η διασπορά που επιτεύχθηκε σε συνδυασμό με τη δραστηριοποίηση των ειδικών διαπραγματευτών που εγκρίθηκαν, δημιουργεί προϋποθέσεις ρευστότητας στη δευτερογενή αγορά. Οφείλω πάντα να υπενθυμίζω ότι η αποτίμηση κάθε χρηματοοικονομικού εργαλείου, όσο απλό και αν είναι, ακολουθεί συγκεκριμένες τεχνικές», κατέληξε στην ομιλία του ο κ. Λαζαρίδης. Από την πλευρά της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου, Χαράλαμπος Γκότσης, για την εισαγωγή του εταιρικού ομολόγου δήλωσε: «Ενα σημαντικό εναλλακτικό εργαλείο απευθείας άντλησης κεφαλαίων από την αγορά για τις επιχειρήσεις μας είναι γεγονός. Η αποδοχή από τους επενδυτές του ομολόγου της Fourlis έδειξε ότι το ενδιαφέρον είναι μεγάλο, αλλά και ότι αυτή η νέα αγορά θα έχει λαμπρή προοπτική».

Να αναφέρουμε ότι την πρώτη μέρα διαπραγμάτευσης το εταιρικό ομόλογο της Housemarket αποτιμήθηκε στα 100,0017 λεπτά του ευρώ, άλλαξαν χέρια 1.631.223 ομολογίες και η απόδοση διαμορφώθηκε στο 3,9913%.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή