Οι μυστικές έρευνες για τον εντοπισμό του Ελληνα απαχθέντος στην Υεμένη

Οι μυστικές έρευνες για τον εντοπισμό του Ελληνα απαχθέντος στην Υεμένη

1' 44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δύο, τουλάχιστον, μυστικές έρευνες για τον εντοπισμό του 56χρονου Ελληνα Α.Σ., που φέρεται να απήχθη τον Δεκέμβριο του 2015 στην Υεμένη, έχουν πραγματοποιήσει ξένες διωκτικές αρχές στην πρωτεύουσα της χώρας, Αντεν. Οι έρευνες είχαν πραγματοποιηθεί σε τοποθεσίες απ’ όπου είχε εκπέμψει σήμα ένα κινητό τηλέφωνο με το οποίο ο απαχθείς είχε –στο διάστημα της ομηρίας του– επικοινωνήσει με συγγενικά του πρόσωπα. Δεν είχαν αποδώσει όμως καρπούς, με συνέπεια τα ίχνη του 56χρονου να αγνοούνται, δέκα και πλέον μήνες μετά την αρπαγή του από αγνώστους.

Η υπόθεση ήρθε στο φως με αφορμή τη δημοσιοποίηση στο Youtube ενός βίντεο που φέρεται να μαγνητοσκοπήθηκε τη 14η Σεπτεμβρίου 2016. Σ’ αυτό, ο απαχθείς εμφανίζεται να απευθύνει έκκληση για βοήθεια στην ελληνική κυβέρνηση, λέγοντας ότι βρίσκεται σε καθεστώς ομηρίας. «Επί δέκα μήνες κανείς δεν με έχει βοηθήσει. Παρακαλώ την ελληνική κυβέρνηση να με βοηθήσει. Θέλω να επιστρέψω στην Ελλάδα», εμφανίζεται να λέει στα αγγλικά. Το συμβάν τελεί σε γνώση αξιωματούχων των υπουργείων Εξωτερικών και Προστασίας του Πολίτη, ενώ συγγενείς του 56χρονου έχουν εδώ και πολλούς μήνες καταγγείλει το συμβάν στο τμήμα Δίωξης Ανθρωποκτονιών και Απαγωγών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής. Μάλιστα, λόγω της ιδιαιτερότητας της υπόθεσης οι αρμόδιοι αστυνομικοί της Ασφάλειας βρίσκονται σε ανοικτή γραμμή με την πρεσβεία της Ελλάδας στο Ριάντ, που φέρεται να έχει πλήρη γνώση και ενημέρωση για το συμβάν.

Ο 56χρονος στο παρελθόν ήταν ιδιοκτήτης εταιρείας συντήρησης πλοίων με έδρα τον Πειραιά και την τελευταία διετία εργαζόταν σε εταιρεία με αντίστοιχη δραστηριότητα και έδρα το Αντεν της Υεμένης. Σ’ αυτό το διάστημα είχε επισκεφθεί μόλις μία φορά τους συγγενείς του στον Πειραιά, ενώ λίγο πριν απαχθεί φέρεται ότι προγραμμάτιζε να έρθει εκ νέου στην Ελλάδα για οικογενειακούς λόγους. Ατομα με γνώση του θέματος αποκάλυψαν στην «Κ» ότι λίγα εικοσιτετράωρα πριν χαθούν τα ίχνη του, ο 56χρονος είχε εισπράξει ένα σημαντικό χρηματικό ποσό (30.000 δολάρια) ως αμοιβή, τα δεδουλευμένα, από την εταιρεία στην οποία εργαζόταν. Σημειώνεται τέλος ότι οι απαγωγείς φέρονται να μην έχουν απαιτήσει λύτρα από τους συγγενείς του θύματος αλλά από τους εργοδότες, με τους οποίους ωστόσο οι Ελληνες που ερευνούν την υπόθεση δεν έχουν καταφέρει να έρθουν σε επικοινωνία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή