Αιχμηρή διάψευση Καμμένου από Βενιζέλο

Αιχμηρή διάψευση Καμμένου από Βενιζέλο

1' 37" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ασόβαρες χαρακτήρισε χθες τις δηλώσεις του Πάνου Καμμένου ο Ευάγγελος Βενιζέλος, διαψεύδοντας πλήρως τους ισχυρισμούς του υπουργού Αμύνης ότι σε κοινή συνάντηση που είχαν προ ετών με τον Χρ. Καλογρίτσα ο επιχειρηματίας είχε ζητήσει από τον κ. Καμμένο να μπει στην κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου.

Ερωτηθείς σχετικά (ΣΚΑΪ), ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αρχικώς αναρωτήθηκε για ποιο λόγο το ΠΑΣΟΚ θα επιθυμούσε ενόσω συγκυβερνούσε με τη Ν.Δ. τη σύμπραξη και με ένα υπερδεξιό κόμμα, μειώνοντας έτσι την επιρροή του στην κυβέρνηση. Στη συνέχεια, ωστόσο, έγινε ακόμη πιο καυστικός επισημαίνοντας μια χρονική ανακολουθία στη δήλωση του υπουργού Αμύνης. «Ο κ. Καμμένος λέει ότι πριν δημιουργηθούν οι ΑΝΕΛ, δηλαδή πριν από τον Φεβρουάριο του 2012, του ζητήθηκε από κάποιον (σ.σ τον κ. Καλογρίτσα) να μπει στην κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου. Η κυβέρνηση αυτή, ωστόσο, συγκροτήθηκε τον Ιούνιο του 2012 με τη συμμετοχή του κ. Κουβέλη», υπενθύμισε ο κ. Βενιζέλος, για να καταλήξει με την άκρως σκωπτική φράση «σκεφτείτε μόνοι σας τη σοβαρότητα αυτών που λέγονται» από τον κ. Καμμένο.

Και πράγματι, αν δεν έχει κάνει κάποιο ασυνείδητο λεκτικό σφάλμα ο υπ. Αμύνης, αυτή ακριβώς ήταν η δήλωσή του. «Ο κ. Καλογρίτσας με είχε καλέσει σπίτι του, παρουσία του κ. Βενιζέλου, και μου ζητούσε τη μία φορά –πριν γίνουν οι ΑΝΕΛ– να μπω στην κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου και τη δεύτερη φορά να μη συμπράξω με τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα», είπε χθες στο ΑΠΕ, προκαλώντας τη χλεύη του κ. Βενιζέλου.

Παράνομη η επιτροπή

Με αναλόγως καυστικό τρόπο σχολίασε ο κ. Βενιζέλος και τη νεοσυσταθείσα επιτροπή για την αναθεώρηση του Συντάγματος. Αφού είπε ότι «ο καθένας μπορεί να κρίνει τη σοβαρότητά της, καθώς ως μέλη της επελέγησαν άνθρωποι οι οποίοι στον χώρο τους είναι λαμπροί, αλλά δεν έχουν καμία σχέση με το Σύνταγμα», χαρακτήρισε την επιτροπή παράνομη. «Η αναθεώρηση ανήκει στην αποκλειστική αρμοδιότητα της Βουλής και όχι της κυβέρνησης», είπε και υπενθύμισε ότι ανάλογες επιτροπές έκανε μόνον η χούντα το ‘68 και το ‘73 «για να υποκαταστήσει τη φιμωμένη Βουλή ως επίφαση δημοκρατίας».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή