«Δύο χρόνια έφαγε “ξύλο” η Εθνική»

«Δύο χρόνια έφαγε “ξύλο” η Εθνική»

1' 56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τη δεύτερη νίκη σε ισάριθμες αγωνιστικές φιλοδοξεί να πανηγυρίσει η εθνική μας ομάδα στην προκριματική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2018. Μετά το Γιβραλτάρ αντιμετωπίζει την Κύπρο στο Καραϊσκάκη (21.45) για τον 8ο όμιλο, όπου αγωνίζονται επίσης η Εσθονία με το Γιβραλτάρ και το Βέλγιο με τη Βοσνία-Ερζεγοβίνη. Ο Μίκαελ Σκίμπε επιχειρεί να κρατήσει τους διεθνείς απολύτως συγκεντρωμένους στο αποψινό ματς, καθώς τη Δευτέρα ακολουθεί η εκτός έδρας αναμέτρηση με την Εσθονία: «Πρέπει να συγκεντρωθούμε στο πρώτο ματς με την Κύπρο, να πάρουμε τους τρεις βαθμούς και με τη θέληση αυτή που έχουμε να νικήσουμε και στην Εσθονία. Φυσικά γνωρίζουμε ότι ακολουθούν τα ματς με τη Βοσνία και το Βέλγιο, όπου θα παίξουμε με δύο πολύ καλές ομάδες. Κάθε βαθμός βοηθάει».

Εν συνεχεία, ο ομοσπονδιακός τεχνικός είπε με έμφαση πως άπαντες στις τάξεις του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος θέλουν αλλαγή προς το καλύτερο: «Ξεκινήσαμε μερικά πράγματα, αλλά και μέσα στην ομάδα άλλαξε κάτι. Δύο χρόνια έφαγε “ξύλο” η ομάδα και πλέον όλοι δεν το θέλουν άλλο. Θέλουν αλλαγή».

Αναφορικά με την αμυντική λειτουργία της εθνικής, διευκρίνισε: «Κάναμε απλά λάθη ή ο αντίπαλός μας έπαιζε ωραία και καλά. Ως ομάδα έχουμε καλή άμυνα στα τελευταία ματς και είναι ιδιαίτερη ευχαρίστηση για μας ότι μετά το 1-0 στην Ολλανδία, συνεχίσαμε το παιχνίδι μας και ήρθε το θετικό αποτέλεσμα. Συνολικά, στα τελευταία τέσσερα ματς, δεχθήκαμε λιγότερες φάσεις και επιθέσεις. Και μην ξεχνάμε ότι με την Ισλανδία έλειπαν πολλοί παίκτες. Σήμερα η ομάδα στέκεται καλύτερα απ’ ό,τι στις αρχές». Να σημειωθεί πως δεν θέλησε να αποκαλύψει τον αντικαταστάτη του Ανδρέα Σάμαρη. Και εξήγησε το γιατί: «Να πούμε πως θα μας λείψει ο Ανδρέας, διότι έχει δείξει την κλάση του. Αλλά σε μια καλή ομάδα πρέπει να βρούμε έναν άλλον παίκτη και αυτή τη στιγμή δεν μπορούμε να πούμε. Είναι το δικαίωμα των παικτών να το μάθουν πρώτοι».

Σχετικά με το δυναμικό που έχει στη διάθεσή του, ο Μίκαελ Σκίμπε είπε: «Το πιο σημαντικό είναι ότι αυτοί οι καλοί παίκτες να κάνουν μια καλή ομάδα. Το θέμα είναι να έχουμε όλοι τον ίδιο στόχο. Είμαι πολύ ευχαριστημένος με το ρόστερ. Εχουμε και έμπειρους παίκτες και νεαρούς που έχουν δίψα. Σε όλες τις θέσεις έχουμε καλούς παίκτες».

Καταλήγοντας, ο ομοσπονδιακός τεχνικός τόνισε: «Πιστεύω ότι με την Κύπρο πρέπει να δείξουμε το καλύτερό μας πρόσωπο. Η αδελφική μάχη πρέπει να είναι δυνατή. Πρέπει να είμαστε δυνατοί».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή