Καμμένος: Η εθνική κυριαρχία δεν τελεί υπό διαπραγμάτευση

Καμμένος: Η εθνική κυριαρχία δεν τελεί υπό διαπραγμάτευση

2' 42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην ενίσχυση της γεωπολιτικής θέσης της Ελλάδας λόγω των εξελίξεων στην ανατολική Μεσόγειο, την παρατηρούμενη αστάθεια στο εσωτερικό των χωρών της, τον εμφύλιο στη Συρία, τους κοινωνικούς και πολιτιστικούς κλυδωνισμούς στην Τουρκία και το προσφυγικό ζήτημα, αλλά και στη διαμόρφωση ενός ιδιαίτερα επικίνδυνου και ασταθούς πολιτικού τοπίου, με πρόβλεψη για γενικότερη αστάθεια, αναφέρθηκε σήμερα από τον Έβρο ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος.

Ο κ. Καμμένος, ο οποίος παρακολούθησε την τελευταία φάση της διακλαδικής άσκησης «Παρμενίων 2016», που διεξήχθη στο πεδίο ασκήσεων «Αετός», περιοχή ευθύνης της 12ης μηχανοκίνητης μεραρχίας πεζικού, έξι χιλιόμετρα από την Αλεξανδρούπολη, σημείωσε κατά την ομιλία του μετά το πέρας της άσκησης, ότι η «παράλληλη έξαρση του ισλαμικού φονταμενταλισμού, οι εθνοτικές συγκρούσεις που προαναγγέλουν ιδιαίτερα δυσμενείς εξελίξεις και διαμορφώνουν τα δεδομένα που επηρεάζουν άμεσα την Ελλάδα και την Ευρώπη, σε συνδυασμό με μία σειρά γεγονότων στον περίγυρο της χώρας όπως οι προκλητικές δηλώσεις του προέδρου της γείτονας χώρας, που καταλύουν κάθε έννοια διεθνούς δικαίου, αλλά και οι ανιστόρητες θέσεις γειτόνων μας, οι οποίες δυστυχώς υιοθετήθηκαν από αξιωματούχο των Βρυξελλών, έστω και προσωρινά», λειτουργούν ως υπόμνηση, αλλά και ως προειδοποίηση.

Τόνισε ότι «οι Ένοπλες Δυνάμεις στέλνουν αδιάλειπτα το ξεκάθαρο μήνυμα ότι η εθνική κυριαρχία, η άσκηση της εξωτερικής κυβερνητικής μας πολιτικής δεν είναι αντικείμενο διαπραγμάτευσης, δεν περιορίζεται και δεν συμπιέζεται». Χαρακτήρισε ανυπολόγιστη την παροχή του κοινωνικού έργου που προσφέρουν οι Ένοπλες Δυνάμεις, σημειώνοντας πως με τη συνδρομή τους στον δοκιμαζόμενο Έλληνα πολίτη, αποδεικνύουν έμπρακτα ότι αποτελούν μία διαχρονική σταθερά της ισχύος της χώρας.

Διαβεβαίωσε πως θα συνεχιστεί η προσφορά αυτού του κοινωνικού έργου των Ενόπλων Δυνάμεων που ξεκίνησε στην περιοχή της Θράκης και ειδικότερα στον Έβρο, με τη δημιουργία σχολείων και με έργα της ΜΟΜΑ σε χωριά του ορεινού όγκου του δήμου Σουφλίου, «προκειμένου ν’ απεγκλωβίσουμε Έλληνες πολίτες που επί χρόνια ολόκληρα βρισκόντουσαν κάτω από την απειλή του προξενείου της γείτονας χώρας και αναφέρομαι ιδιαίτερα στους μουσουλμάνους της Θράκης, που έχουν μέσα τους την ελληνική ταυτότητα και προσπαθούν από μόνοι τους πολλές φορές εγκαταλελειμμένοι και από το κράτος, να την κρατούν άσβεστη».

Ανακοίνωσε πως στον υπό κατάρτιση νέο σχεδιασμό του υπουργείου σε συνεργασία με τα Αρχηγεία, ο ρόλος των εθνοφυλάκων θα είναι ακόμη πιο ενεργός σε ασκήσεις, μέσα στη διαμόρφωση του αμυντικού δόγματος της χώρας και επανέλαβε πως ήδη σχεδιάζεται νέα ανακατανομή δυνάμεων στον Έβρο, που θα ενισχύσει την παρουσία των Ενόπλων δυνάμεων στην περιοχή.

Αναφορικά με την άσκηση «Παρμενίων 2016», ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, συνεχάρη τους υπεύθυνους για το σχεδιασμό και την εκτέλεσης μίας εντυπωσιακής και άρτιας όπως χαρακτηριστικά είπε άσκησης και δήλωσε πως «αποτελεί το επιστέγασμα του εκπαιδευτικού κύκλου των Ενόπλων Δυνάμεων, έλαβαν μέρος μονάδες και σχηματισμοί και των τριών κλάδων καλύπτοντας σχεδόν όλο το Αιγαίο και τον Έβρο» και σημείωσε πως «το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων επιβεβαίωσε την αποτρεπτική ικανότητα του στρατεύματος και τη δυνατότητα να υπερασπιστεί τον εθνικό χώρο και τα εθνικά και κυριαρχικά μας δικαιώματα από οποιαδήποτε εξωτερική επιβουλή».

Σημειώνεται πως η τελευταία φάση της διακλαδικής άσκησης στον Έβρο, πραγματοποιήθηκε παρουσία του αρχηγού ΓΕΕΘΑ, ναύαρχο Ευάγγελο Αποστολάκη, του αρχηγού ΓΕΣ, αντιστράτηγο Βασίλη Τελλίδη, της υφυπουργού Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης (Μακεδονίας-Θράκης) Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά, εκπροσώπων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, βουλευτών του νομού καθώς και διπλωματικών και στρατιωτικών αποστολών άλλων χωρών. Στην άσκηση συμμετείχαν περίπου 800 αξιωματικοί, 2.768 οπλίτες, 36 πτητικά μέσα και 590 μέσα στρατού ξηράς.

Καμμένος: Η εθνική κυριαρχία δεν τελεί υπό διαπραγμάτευση-1

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή