Ερευνα για εγκλήματα πολέμου Ασαντ – Ρωσίας στο Χαλέπι ζητούν οι ΗΠΑ

Ερευνα για εγκλήματα πολέμου Ασαντ – Ρωσίας στο Χαλέπι ζητούν οι ΗΠΑ

47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Διεξαγωγή έρευνας για «εγκλήματα πολέμου» από το συριακό καθεστώς και τους Ρώσους συμμάχους του στο Χαλέπι ζήτησε ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι, στον απόηχο νέας αεροπορικής επίθεσης εναντίον ενός νοσοκομείου της πόλης.

«Χθες το βράδυ το καθεστώς (σ.σ. του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ) επιτέθηκε σε άλλο ένα νοσοκομείο με απολογισμό 20 νεκρούς και 100 τραυματίες. Η Ρωσία και το καθεστώς οφείλουν στον κόσμο κάτι παραπάνω από μια εξήγηση όσον αφορά τους λόγους για τους οποίους δεν σταματούν να χτυπούν νοσοκομεία, ιατρικές υποδομές, γυναίκες και παιδιά», τόνισε ο Κέρι, έχοντας στο πλευρό του τον Γάλλο ομόλογό του, Ζαν Μαρκ Ερό.

«Οι ενέργειες αυτές απαιτούν μια έρευνα για εγκλήματα πολέμου και αυτοί που τις διαπράττουν θα πρέπει να λογοδοτήσουν», πρόσθεσε.

Παράλληλα, Παρίσι και Λονδίνο πραγματοποίησαν για άλλη μια φορά έκκληση να σταματήσουν οι βομβαρδισμοί στο πολιορκημένο Χαλέπι, την ώρα που στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ ξεκινούσε η κατεπείγουσα συνεδρίαση με αντικείμενο την κρίση στη Συρία, κεκλεισμένων των θυρών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή