Ξενοφοβικών επιθέσεων συνέχεια στην ανατ. Γερμανία

Ξενοφοβικών επιθέσεων συνέχεια στην ανατ. Γερμανία

1' 31" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΜΕΡΣΕΜΠΟΥΡΓΚ. Συνεχίζονται οι ξενοφοβικές επιθέσεις στην ανατολική Γερμανία, με τελευταίο θύμα μια οικογένεια από τη Λιβερία. Οι δράστες χτύπησαν το κουδούνι και μετά χρησιμοποίησαν βέργες και σιδηρογροθιά για να επιτεθούν άγρια σε έναν 44χρονο, ενώ μια γυναίκα και ένα παιδί τραυματίστηκαν. Οι δράστες ήταν δύο και στο στόχαστρό τους βρέθηκε ο άνδρας από τη Λιβερία, αν και κατά την επίθεση τραυματίστηκαν επίσης μια 47χρονη Γερμανίδα και το 5χρονο παιδί της, που βρίσκονταν εκείνη τη στιγμή στο διαμέρισμα. Η αστυνομία συνέλαβε λίγο αργότερα δύο υπόπτους, οι οποίοι προέρχονται από την ίδια γειτονιά στο Μέρσεμπουργκ, στο κρατίδιο της Σαξονίας-Ανχαλτ.

Οι πρώτες ενδείξεις συγκλίνουν ότι επρόκειτο για ρατσιστική επίθεση. Τα τραύματα των τριών θυμάτων της επίθεσης ήταν ελαφρά. Δεν διευκρινίστηκε ποια σχέση έχει η Γερμανίδα με τον 44χρονο, αλλά αυτό που αναφέρθηκε είναι πως η γυναίκα προσπάθησε να τον βοηθήσει. Ακόμη και οι Σύροι πρόσφυγες πάντως που έχουν εξασφαλίσει άσυλο αισθάνονται συχνά τόσο εχθρικό το περιβάλλον στη Σαξονία, ώστε σκέφτονται σοβαρά να φύγουν. Το ανατολικογερμανικό κρατίδιο που είναι η πατρίδα του ισλαμοφοβικού κινήματος PEGIDA βιώνει μια ανησυχητική έξαρση των ρατσιστικών εγκλημάτων και της ξενοφοβικής βίας. «Είναι πολύ τρομακτικά εδώ» λέει ο Φάρες Κάσας, που έπεσε πρόσφατα θύμα επίθεσης στο τρένο. «Ενας άνδρας πέταξε ένα μπουκάλι τη στιγμή που έκλεινε η πόρτα και ο συρμός έφευγε από τον σταθμό. Δεν μπορούσα να κάνω κάτι», διηγείται στο γαλλικό πρακτορείο. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Κάσας έχει εξασφαλίσει στάτους πρόσφυγα, αλλά σκέφτεται τώρα να γυρίσει στην Τουρκία, όπου ζουν οι γονείς του.

Ο Μοχάμεντ Αλχοντάρι έκανε λόγο για ένα αυτοκίνητο που σταμάτησε δίπλα του και ομάδα ανδρών ήταν έτοιμη να τον ξυλοκοπήσει, αλλά κατάφερε να διαφύγει. Εκτοτε αποφεύγει να κυκλοφορεί μετά τις έξι το απόγευμα. «Εχω τόσο άγχος, ώστε εκδήλωσα στομαχικά προβλήματα», είπε. Στη Σαξονία, ο αριθμός των ακροδεξιών εγκλημάτων, συμπεριλαμβανομένων των πυρπολήσεων προσφυγικών καταυλισμών τριπλασιάστηκε πέρυσι σε σχέση με το 2014.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή