Πειθαρχικές ευθύνες ζητεί η Λ. Νικολοπούλου με αναφορά της

Πειθαρχικές ευθύνες ζητεί η Λ. Νικολοπούλου με αναφορά της

1' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αναφορά στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου κατέθεσε χθες η Λίνα Νικολοπούλου – Στουρνάρα, ζητώντας να αποδοθούν «πειθαρχικές ευθύνες για την άδικη και παράνομη καταδίωξή της και την εισβολή στα γραφεία της εταιρείας της Mindwork Business Solutions στις 15 Σεπτεμβρίου 2016, όπου πραγματοποιήθηκε παράνομη έρευνα και κατάσχεση βιβλίων και στοιχείων, καθώς και ολόκληρου του ηλεκτρονικού αρχείου των οικονομικών στοιχείων της επιχειρήσεως».

Η κ. Νικολοπούλου στην αναφορά της χαρακτηρίζει την έρευνα «παράνομη», καθώς «στην παραγγελία του Εισαγγελέως Εγκλημάτων Διαφθοράς της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών γίνεται λόγος για “ανακρινόμενη υπόθεση”, χωρίς να προσδιορίζεται πουθενά στην έκθεση η υπόθεση αυτή και μέχρι σήμερα ακόμη παραμένει άγνωστη». Στη συνέχεια της αναφοράς γίνεται λόγος για «σαφή υπέρβαση εξουσίας, δεδομένου ότι διενεργήθηκε πλήρης επιτόπιος φορολογικός έλεγχος χωρίς να συντρέχουν οι απαραίτητες προϋποθέσεις, δηλαδή, χωρίς προηγουμένη κοινοποίηση σχετικής αποφάσεως της Φορολογικής Διοίκησης και χωρίς πράξη του Γενικού Γραμματέα».

Η κ. Νικολοπούλου – Στουρνάρα χαρακτηρίζει επίσης «απολύτως άκυρη» την έρευνα λόγω της «μη περιγραφής συγκεκριμένου εγκλήματος στη σχετική έκθεση ερεύνης και κατασχέσεως, καθώς και του μη προσδιορισμού συγκεκριμένης δικονομικής διαδικασίας».

«Η έρευνα είναι μια σοβαρή ανακριτική πράξη, η οποία, σύμφωνα και με τα οριζόμενα από τον νόμο, πρέπει να διεξάγεται όταν βασίμως μπορεί να υποτεθεί ότι η βεβαίωση του εγκλήματος μπορεί να γίνει μόνον με αυτήν. Επρεπε να εξηγηθεί έστω και περιληπτικά αλλά με πληρότητα και με σαφήνεια το έγκλημα για το οποίο εθεωρούμην ύποπτη, εις τρόπον ώστε να ασκήσω τα νόμιμα δικαιώματά μου», σημειώνει.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή