ΚΕΕΛΠΝΟ: Δεν είμαστε «απόστημα», είμαστε επιστήμονες

ΚΕΕΛΠΝΟ: Δεν είμαστε «απόστημα», είμαστε επιστήμονες

1' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αναβρασμός επικρατεί στο εσωτερικό του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων, ως αποτέλεσμα του συνολικού χειρισμού από πλευράς υπ. Υγείας της υπόθεσης που αφορά τη διοίκηση του Κέντρου.

Λίγα εικοσιτετράωρα μετά την απόφαση του ΣτΕ, σύμφωνα με την οποία είναι άκυρη η απομάκρυνση πρώην μελών του Δ.Σ. του ΚΕΕΛΠΝΟ, μεταξύ των οποίων και του πρώην προέδρου Αθανάσιου Γιαννόπουλου, αλλά και την απάντηση που ήρθε από «κύκλους» του υπ. Υγείας, σύμφωνα με την οποία το υπουργείο «είναι αποφασισμένο να καθαρίσει μέχρι τέλους το “απόστημα” του ΚΕΕΛΠΝΟ», οι εργαζόμενοι πραγματοποίησαν χθες συγκέντρωση διαμαρτυρίας, τονίζοντας «δεν είμαστε απόστημα, είμαστε επιστήμονες και προσφέρουμε καθημερινά για τη δημόσια Υγεία». Οι εργαζόμενοι κατηγορούν την πολιτική ηγεσία, κατονομάζοντας μάλιστα τον αναπ. υπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη ως υπεύθυνο ότι τους απαξιώνει και επισημαίνουν ότι οι δηλώσεις των «κύκλων» του υπουργείου «προσβάλλουν και ισοπεδώνουν συλλήβδην 600 εργαζομένους, το έργο και την προσφορά δεκαετιών και δυσφημούν έναν ολόκληρο Οργανισμό». Στρέφουν τα βέλη τους και προς τη σημερινή διοίκηση του Οργανισμού, την οποία κατηγορούν για επιθετική και εκδικητική συμπεριφορά προς τους εργαζομένους.

Ενδεικτικό του κλίματος που έχει δημιουργηθεί στο ΚΕΕΛΠΝΟ είναι και η χθεσινή ανακοίνωση που εξέδωσε το Κέντρο ως απάντηση και δημοσιευμάτων που μεταξύ άλλων ήθελαν τον κ. Γιαννόπουλο να ετοιμάζεται να εγκατασταθεί στο γραφείο προέδρου του Κέντρου: η διοίκηση του ΚΕΕΛΠΝΟ «με νόμιμες και διαφανείς διαδικασίες, εργάζεται με σκοπό την αποτελεσματική λειτουργία του οργανισμού βασιζόμενη στους επιστήμονες και όλους τους εργαζομένους του και σεβόμενη τα εργασιακά δικαιώματά τους. Οι όποιες θεσμικές και διοικητικές εξελίξεις θα εφαρμοστούν συντεταγμένα και με γνώμονα τη διασφάλιση της συνέχειας στην προάσπιση της δημόσιας υγείας». Σημειώνεται ότι προς το παρόν και τουλάχιστον έως την επίσημη δημοσιοποίηση της απόφασης του ΣτΕ, η διοίκηση του ΚΕΕΛΠΝΟ παραμένει ως έχει.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή