Ποτάμι υπέρ διαχωρισμού Κράτους – Εκκλησίας

Ποτάμι υπέρ διαχωρισμού Κράτους – Εκκλησίας

1' 42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ολομέτωπη κριτική στον Αλ. Τσίπρα άσκησε χθες ο κ. Θεοδωράκης με αφορμή τις εξελίξεις στις σχέσεις της κυβέρνησης με την Εκκλησία. «Είναι αδιανόητο», είπε, «τα εκπαιδευτικά προγράμματα των Θρησκευτικών να αποφασίζονται από τον υπουργό Αμύνης, τους ιεράρχες και τον πρωθυπουργό σε νυχτερινές συναντήσεις. Αν αυτό γινόταν στο παρελθόν, τι θα έκανε ο νεολαίος κ. Τσίπρας; Θα υπήρχε στην πόλη μάρμαρο που να μην είχε σπάσει εναντίον όσων σπρώχνουν τη χώρα σε απολυταρχικές μορφές διοίκησης; Αυτό δεν θα έλεγε ο κ. Τρίπρας;», αναρωτήθηκε ρητορικά (στον ΣΚΑΪ) ο επικεφαλής του Ποταμιού και εξέφρασε την απορία του γιατί δεν παίρνουν θέση τα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης, υπονοώντας ότι χαϊδεύουν και εκείνα την Εκκλησία προς άγραν ψήφων. «Το Ποτάμι μιλάει ξεκάθαρα για την ανάγκη διαχωρισμού κράτους – Εκκλησίας, όταν όλα τα υπόλοιπα κόμματα σιωπούν», τόνισε.

Παράλληλα, ο κ. Θεοδωράκης επέκρινε τους κ. Τσίπρα και Καμμένο ότι προσπαθούν από καιρό να ελέγξουν τη Δικαιοσύνη χρησιμοποιώντας ως «εργαλείο» τους τον υπουργό Δικαιοσύνης, κ. Δημ. Παπαγγελόπουλο. Υποστήριξε, συγκεκριμένα, ότι «η επιλογή της δήθεν αριστερής κυβέρνησης» να τοποθετήσει ως υπουργό Δικαιοσύνης «έναν σκληρό δεξιό» είναι προφανές ότι απέβλεπε εξαρχής «στον έλεγχο ενός ολόκληρου συστήματος να βοηθήσει τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ σε επίπεδο δικαστικών αποφάσεων». Και επικρίνοντας παράλληλα τόσο τη Ν.Δ. όσο και το ΠΑΣΟΚ για τις αντίστοιχες πρακτικές που ακολουθούσαν στον χώρο της Δικαιοσύνης, υποστήριξε ότι σήμερα κάνουμε «άλματα προς τα πίσω, αντί προς τα μπρος σε ό,τι αφορά την ανεξαρτησία της».

Σχολιάζοντας, επίσης, τη συνάντηση του πρωθυπουργού με την ηγεσία της Δικαιοσύνης υποστήριξε ότι «αυτή έγινε μόνον για να δώσει ο κ. Τσίπρας αυξήσεις», αφήνοντας έτσι να εννοηθεί ότι τούτο συνιστά άλλη μία απόδειξη προσπάθειας χειραγώγησης των αποφάσεών της.

Με αφορμή, τέλος, τη χθεσινή παραίτηση του κ. Π. Παραρά από τη νεοσυσταθείσα επιτροπή για την αναθεώρηση του Συντάγματος, ο επικεφαλής του Ποταμιού καυτηρίασε το γεγονός ότι ο συνταγματολόγος απέφυγε να διαψεύσει την καταγγελία ότι υπήρξε μέλος της επιτροπής για τη διαμόρφωση του Συντάγματος της χούντας και τόνισε ότι η επιλογή του από τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ απλώς επιβεβαιώνει ότι «δεν περνάει ούτε μία μέρα που να μην αποδεικνύουν την τραγική ανεπάρκειά τους».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή