Εντεχνο κοκτέιλ πάρτι

1' 57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ηταν ένα καθ’ όλα έντεχνο κοκτέιλ πάρτι. Και γέροντα πιανίστα είχε, και Κανελλίδου τραγούδησαν και «βροντάει ο Ολυμπος» είπαν και ουίσκι ήπιαν. Ελειπε βέβαια μια πρώτη φωνή, σαν της Χαρούλας Αλεξίου, όμως εκείνη φρόντισε από την παραμονή να πάρει τις αποστάσεις της. Τις καθαρίστριες ήθελε να βοηθήσει κι αν ήξερε ότι θα το εκμεταλλευόταν ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα το έκανε ποτέ μα ποτέ. Σαν τους δικαστικούς αφουγκράζεται κι αυτή τον παλμό της κοινωνίας. Δεν ξέρω αν το είχε σχεδιάσει ο Καρανίκας, όμως το όλον πράγμα διέθετε το μείγμα σοβαρότητας και ελαφρότητας που έχουν οι εκπομπές της Ελένης Μενεγάκη. Για λογαριασμό της «κοινωνίας» έκανε πέρασμα ο κ. Πολάκης και στον τομέα «οικοκυρικά» του μαγκαζίνο ήθελε να παρέμβει η κ. Φωτίου αλλά δεν την άφησαν, άγνωστο για ποιους λόγους.

Το ένδυμα, όπως φαντάζομαι έγραφε η πρόσκληση, trendy αριστερό. Ακριβά καθημερινά κοστούμια χωρίς γραβάτα, ψηλοτάκουνο για τις κυρίες και αν το επιτρέπουν οι συνθήκες ακάλυπτες γάμπες. Ντύσιμο ανθρώπου που του αρέσουν τα ακριβά τώρα που έπιασε την καλή αλλά δεν έχει συνηθίσει στο ακριβό κοστούμι και το φοράει σαν να ντρέπεται. Το σακάκι που υποφέρει από τις κινήσεις του, την προεξοχή της κοιλίτσας και το σώμα που δεν κρύβει τη δυσθυμία του. Τι να σημαίνουν όλ’ αυτά; Και γιατί το γραφείο του πρωθυπουργού φρόντισε να μοιράσει φωτογραφίες από τη χαλαρή δεξίωση, οι περισσότερες με τον ίδιο δίπλα σε κάποιον ηλικιωμένο, όπως ο πιανίστας, για να φαίνεται ο ίδιος νέος; Μάλλον για να μας πουν ότι περνούν καλά και ότι αυτό βγαίνει προς τα έξω.

Μην πυροβολείτε τον πιανίστα. Στα γεράματα κάτι πρέπει να κάνει κι αυτός, ακόμη κι αν η φήμη του έχει θαμπώσει και τον θυμούνται μόνον κάτι κέντρα που παρακμάζουν μαζί με τους θαμώνες τους. Αντάρτικα του ζήτησαν να παίξει. Αντάρτικα τους έπαιξε. Βουλευτής είναι κι αυτός. Και την «ασώματο κεφαλή» να του ζητήσουν θα την παραστήσει για χάρη της κυβερνητικής πλειοψηφίας. Ακουσα κάποιον να λέει πως θα τρίζουν τα κόκαλα του «Αρη», του Βελουχιώτη ντε. Μάλλον ο Σκόμπι και ο Τσακαλώτος θα το ’χουν ρίξει στο πιοτό για να παρηγορηθούν μετανιωμένοι που μας έσωσαν από τον Αρη και τους μαχαιροβγάλτες του.

Μα ούτε αυτό; Ούτε ένα κοκτέιλ πάρτι δεν μπορούν να στήσουν χωρίς να αφήσουν το αποτύπωμα του ευτράπελου ιστορικού απολιθώματος; Μην ξεχνάμε ότι η χούντα έπεσε όταν πια κανείς δεν την έπαιρνε στα σοβαρά. Η αρχή ισχύει και για δημοκρατικά εκλεγμένες κυβερνήσεις.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή