Πολλά δεξιά «μαγαζιά» προς άγραν… πελατών

Πολλά δεξιά «μαγαζιά» προς άγραν… πελατών

2' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Υπερπροσφορά πολιτικών σχημάτων καταγράφεται στην πέραν της Νέας Δημοκρατίας Δεξιά, ωστόσο οι «πελάτες», δηλαδή οι ψηφοφόροι, μοιάζουν αποστασιοποιημένοι.

Η «Εθνική Ενότητα» των Γ. Καρατζαφέρη και Τ. Μπαλτάκου, η «Νέα Δεξιά» του Φαήλου Κρανιδιώτη και από το απόγευμα της Παρασκευής η «Ελληνική Λύση» του Κυριάκου Βελόπουλου έρχονται να διεκδικήσουν ζωτικό χώρο σε ένα τμήμα του εκλογικού σώματος όπου, επίσης, δραστηριοποιούνται οι Ανεξάρτητοι Ελληνες του Π. Καμμένου, ο πρώην κυβερνητικός βουλευτής Νικ. Νικολόπουλος, ως πρόεδρος των «Χριστιανοδημοκρατών», ενώ κυρίαρχοι είναι η «Χρυσή Αυγή» και ο… καναπές.

Η αναφορά στον καναπέ δεν είναι τυχαία, καθώς άπαντες μοιάζουν να επιδιώκουν να συνεγείρουν και να φέρουν στην κάλπη τις εκατοντάδες χιλιάδες ψηφοφόρων που «χάθηκαν» από το 2009 και μετά. Ωστόσο, αυτοί οι ψηφοφόροι μοιάζουν να μην ανταποκρίνονται, με βάση βέβαια τα όσα καταγράφουν οι δημοσκοπήσεις.

Οικονομία δυνάμεων

Η πραγματικότητα είναι, βέβαια, ότι οι περισσότεροι εξ όσων φιλοδοξούν να ηγηθούν της «πατριωτικής Δεξιάς», εκτιμούν ότι εκλογές δεν φαίνονται στον ορίζοντα. Και καθώς οι δυνατότητες που έχουν είναι περιορισμένες, κάνουν οικονομία δυνάμεων. Τουλάχιστον, αυτό είναι το επιχείρημα εκ μέρους της «Εθνικής Ενότητας», που το τελευταίο διάστημα δεν εκδίδει ούτε δελτίο Τύπου. Ο κ. Μπαλτάκος, πάντως, πραγματοποιεί επισκέψεις ανά την Ελλάδα, επιδιώκοντας να κρατήσει «ζωντανή» την οργανωτική βάση που είχε ο ΛΑΟΣ, ενώ επιμένει στην πρότασή του για σύμπηξη μετώπου προκειμένου να επιτευχθεί η είσοδος στη Βουλή.

Σενάριο που μοιάζει να μην απασχολεί τον πρώην πολιτευτή της Ν.Δ. Φαήλο Κρανιδιώτη, ο οποίος συνεχίζει τη δική του προσπάθεια μέσω των κοινωνικών δικτύων, συνεντεύξεων και προσωπικής αρθρογραφίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Κρανιδιώτης επιδιώκει να συγκροτήσει πυρήνες σε όλη τη χώρα προκειμένου να έχει την απαιτούμενη ετοιμότητα όταν έρθει η ώρα των εκλογών. Πότε εκτιμά ότι αυτές θα διεξαχθούν;

Οχι πριν από το 2018.

Η «Ελληνική Λύση» του κ. Βελόπουλου αποτελεί τον νέο διεκδικητή. Ο κ. Βελόπουλος μοιάζει να επενδύει σε μια υπόγεια αίσθηση, την οποία οικοδομεί με φράσεις όπως «πρέπει να συνάψουμε σχέσεις φιλίας και συνεργασίας μόνο με τους ισχυρούς και τους φίλους της Ελλάδας». Οπου, αν και επισήμως ο ίδιος το αρνείται, ως τέτοιοι υπονοούνται οι Ρώσοι. Θα έχει ένα, έστω και υπαινικτικά, «ρωσικό» κόμμα απήχηση στην κοινή γνώμη; Μένει να αποδειχθεί.

Ν. Νικολόπουλος

Εις ό,τι αφορά, τέλος, τον μόνον με την ιδιότητα του βουλευτή πολιτικό αρχηγό, κ. Ν. Νικολόπουλο, ο ίδιος έχει δηλώσει ανοικτός στην πρόσκληση Καρατζαφέρη – Μπαλτάκου, ζητώντας τη διεξαγωγή συνεδρίου με τη δέσμευση ότι δεν θα θέσει υποψηφιότητα για την ηγεσία. Εχοντας εκλεγεί το 2012 με τη Ν.Δ. και το 2015 με τους ΑΝΕΛ, το επόμενο βήμα του παραμένει άγνωστο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή