Γερμανία: Στα χέρια της αστυνομίας δύο ύποπτοι για βομβιστική επίθεση

Γερμανία: Στα χέρια της αστυνομίας δύο ύποπτοι για βομβιστική επίθεση

1' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι κρατεί δύο άτομα μετά το ανθρωποκυνηγητό που έχει εξαπολύσει από το πρωί του Σαββάτου σε κατοικημένη περιοχή της πόλης Τσέμνιτς στην ανατολική Γερμανία για τον εντοπισμό ενός 22χρονου Σύρου, ύποπτου για την προετοιμασία βομβιστικής επίθεσης.

Η αστυνομία δεν διευκρίνισε αν μεταξύ των δύο ατόμων κρατείται και ο 22χρονος Σύρος.

Κατά τη διάρκεια της έρευνας σε διαμέρισμα η οποία πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της επιχείρησης, η αστυνομία βρήκε ίχνη εκρηκτικών, δήλωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας. «Πρέπει να θεωρούμε ότι το πρόσωπο αυτό είναι επικίνδυνο»,είχε προσθέσει.

Οι αρχές κάλεσαν τους κατοίκους να μείνουν στα σπίτια τους. «Η περιοχή που έχει αποκλειστεί είναι τότε μεγάλη που δεν μπορούμε να αποκλείσουμε μια απειλή για τον τοπικό πληθυσμό», δήλωσε ο Τομ Μπέρνχαρντ, εκπρόσωπος του γραφείου ποινικών ερευνών του κρατιδίου της Σαξονίας.

Η ανάπτυξη της αστυνομίας έγινε έπειτα από σήμα των υπηρεσιών πληροφοριών εσωτερικού, παρότι παραμένουν ασαφή το "πού, πότε, πώς και γιατί" της σχεδιαζόμενης επίθεσης, δήλωσε ο Μπέρνχαρντ. Ο εκπρόσωπος είπε ακόμη ότι είναι αδιευκρίνιστο πόσοι ύποπτοι μπορεί να εμπλέκονται.

Η αστυνομία της Σαξονίας απηύθυνε έκκληση στους πολίτες να δώσουν οποιαδήποτε πληροφορία γνωρίζουν για τον άνδρα αυτόν.

Η αστυνομική επιχείρηση ξεκίνησε στη συνοικία Φριτς-Χέκερτ Γκέμπιετ της πόλης Τσέμνιτς στην ανατολική Γερμανία, έπειτα από υποψίες για προετοιμασία βομβιστικής επίθεσης και οι κάτοικοι της περιοχής κλήθηκαν να παραμείνουν στα σπίτια τους.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή