ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αλλαγή πλεύσης με το νέο Peugeot 5008

Το νέο Peugeot 5008, με τη δυναμική εμφάνιση ενός καθαρόαιμου SUV, θα βγει στην αγορά την άνοιξη του 2017.

Το όνομα παραμένει, αλλά το concept είναι εντελώς καινούργιο, αφού το νέο Peugeot 5008 αλλάζει και «μεταμορφώνεται» σε μεγάλο επταθέσιο SUV. Το μακρύ και οριζόντιο καπό, η κάθετη εμπρόσθια όψη καθώς και το ανυψωμένο αμάξωμα, δημιουργούν την εικόνα ενός καθαρόαιμου SUV. Το περιορισμένο του ύψος (1,64μ. με τις μπάρες οροφής) συνεισφέρει στη δυναμική του εμφάνιση. Εμπρός, συναντάμε τη μάσκα με λεπτομέρειες χρωμίου και πίσω τη λωρίδα με φώτα LED, χαρακτηριστικά της ταυτότητας των SUV τελευταίας γενιάς της μάρκας.

Ο νέος Γάλλος έρχεται με μεταξόνιο 2,84 μ. και μήκος 4,64 μ., κάτι που υπόσχεται ευρύχωρη καμπίνα. Είναι κατά 19 εκατ. πιο μακρύ σε σχέση με το 3008 και προσφέρει καινοτομίες, όπως είναι 3 ανεξάρτητα, πανομοιότυπα, αποσπώμενα καθίσματα στη δεύτερη σειρά καθισμάτων, που ρυθμίζονται σε μήκος και σε κλίση, 2 ανεξάρτητα, αποσπώμενα, αφαιρούμενα καθίσματα στην τρίτη σειρά καθισμάτων  και  τον μεγαλύτερο χώρο αποσκευών της κατηγορίας του, 1.060 λίτρα.

Στο εσωτερικό συναντάμε την τελευταία εξέλιξη του φουτουριστικού Peugeot i-Cockpit με compact τιμόνι και με μεγάλη οθόνη αφής 8 ιντσών. Το νέο i-Cockpit διαθέτει πλήρως ψηφιακό πίνακα οργάνων 12,3 ιντσών.

Το νέο Peugeot 5008 μοιράζεται με τα Peugeot 308 και 3008 την πλατφόρμα EMP2 και εξοπλίζεται με τους τελευταίας γενιάς κινητήρες Euro 6.1. Οι εκπομπές CO2 περιορίζονται σε 115 γρ./χλμ. στην γκάμα βενζίνης και σε 105 γρ./χλμ. στην γκάμα εκδόσεων πετρελαίου.

Συστήματα ασφαλείας

Το νέο Peugeot 5008 είναι πλούσια εξοπλισμένο με συστήματα ασφαλείας: Αναβαθμισμένο Grip Control το οποίο περιλαμβάνει λειτουργία υποβοήθησης σε κατηφόρα, αυτόματο φρενάρισμα έκτακτης ανάγκης, προειδοποίηση κινδύνου σύγκρουσης, προειδοποίηση ακούσιας παρέκκλισης από τη λωρίδα, προειδοποίηση έλλειψης προσοχής του οδηγού, αυτόματη εναλλαγή μεγάλων/μεσαίων φώτων, αναγνώριση πινακίδων σήμανσης ορίων ταχύτητας, ρυθμιστή προσαρμοσμένης ταχύτητας με λειτουργία Stop (ΕΑΤ6), ενεργό σύστημα ελέγχου τυφλού σημείου, σύστημα υποβοήθησης παρκαρίσματος και Visio Park (ορατότητα 360°).

Το νέο Peugeot 5008 έκανε την παγκόσμια πρεμιέρα του στην έκθεση αυτοκινήτου του Παρισιού 2016 και θα βγει στην αγορά την άνοιξη του 2017.

Έντυπη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ