ΗΠΑ: Ο υποψήφιος αντιπρόεδρος των Ρεπουμπλικανών «άδειασε» τον Τραμπ

ΗΠΑ: Ο υποψήφιος αντιπρόεδρος των Ρεπουμπλικανών «άδειασε» τον Τραμπ

1' 40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εξοργισμένος από τις δηλώσεις του Τραμπ δήλωσε ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικανών για την αντιπροεδρία Μάικ Πενς, κάνοντας εμφανή τα πρώτα σημάδια διάλυσης στο στρατόπεδο των ρεπουμπλικανών, ένα μήνα πριν την τελική αναμέτρηση για την Προεδρία των ΗΠΑ.

Όπως χαρακτηριστικά τόνισε ο Πέινς σε δήλωσή του το Σάββατο, «σαν σύζυγος και πατέρας, ένιωσα προσβεβλημένος από όσα έκανε και είπε ο Τραμπ, στο προ 11ετίας βίντεο που δημοσιεύθηκε χθες.  Δεν συγχωρώ τα σχόλιά του και δεν μπορώ να τον υπερασπιστώ. Χαίρομαι που εξέφρασε μεταμέλεια και ζήτησε συγνώμη στον αμερικανικό λαό.»

Και η σύζυγος του Ντόναλντ Τραμπ Μελάνια χαρακτήρισει σε ανακοίνωσή της «απαράδεκτες και προσβλητικές» τις παρατηρήσεις του συζύγου της για τις γυναίκες στο βίντεο, ωστόσο σημειώνει ότι «δέχθηκε τη συγγνώμη του», σε ανακοίνωσή της.

Η εφημερίδα Washington Post δημοσίευσε χθες, ένα απόσπασμα από μια ιδιωτική συζήτηση κατά την οποία το 2005 ο Ρεπουμπλικάνος υποψήφιος για την αμερικανική προεδρία εξιστορεί την προσπάθεια του να κάνει σεξ με μια ανύπαντρη γυναίκα, χρησιμοποιώντας χυδαίες εκφράσεις.

Ο Τραμπ έχει στο παρελθόν δεχτεί κριτικές για σεξισμό και για εξευτελιστικές εκφράσεις που χρησιμοποιεί για να περιγράψει γυναίκες, ανάμεσα τους και την υποψήφια των Δημοκρατικών Χίλαρι Κλίντον.

Στην ηχογραφημένη συνομιλία, ο Τραμπ φορούσε ένα μικρόφωνο και συνομιλούσε με τον Μπίλι Μπους, τον παρουσιαστή της εκπομπής "Access Hollywood" του τηλεοπτικού δικτύου NBC, πριν την βιντεοσκόπηση μέρους μιας εκπομπής.

Με βίντεο στο Facebook, το Σάββατο, ο Ντόναλντ Τραμπ ζήτησε συγγνώμη για τα σεξιστικά του σχόλια για τις γυναίκες που ήλθαν στη δημοσιότητα, αλλά χαρακτήρισε τα επίμαχα βίντεο ως «περισπασμό» από τα φλέγοντα πολιτικά ζητήματα.

«Ποτέ δεν είπα πως είμαι ο τέλειος άνθρωπος, ούτε προσποιήθηκα πως έχω ένα άλλο πρόσωπο από αυτό που είμαι. Έχω πεί κι έχω κάνει πράγματα για τα οποία έχω μετανιώσει και τα λόγια που εμφανίζομαι να έχω πει στο βίντεο αυτό προ δέκα και πλέον ετών είναι μέσα σ’ αυτά που μετάνιωσα. Όσοι με γνωρίζουν, ξαίρουν καλά πως αυτά τα λόγια δεν αντανακλούν αυτό που πραγματικά είμαι. Τα είπα: είχα άδικο και ζητώ συγγνώμη», τονίζει στο βίντεό του στο Facebook ο Τραμπ.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή