Πέθανε ο Στυλιανός Παττακός, σε ηλικία 104 ετών

Πέθανε ο Στυλιανός Παττακός, σε ηλικία 104 ετών

50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πέθανε, το Σάββατο, σε ηλικία 104 ετών, ο Στυλιανός Παττακός, εκ των προταιτίων του πραξικοπήματος που οδήγησε στην 7ετή δικτατορία στην Ελλάδα.

Εώς το τέλος της ζωής του παρέμεινε αμετανόητος, ισχυριζόμενος πως η Χούντα έσωσε την Ελλάδα και συνέχισε να αρνείται τους βασανισμούς πολιτικών κρατουμένων επί χούντας

Εξαίρεση στην άρνηση των βασανισμών αποτέλεσαν οι Παναγούλης και Μουστακλής, για τους οποίους δήλωνε απροκάλυπτα: «Τα ήθελαν και τα έπαθαν»

Ο Παττακός ήταν το δεύτερο πιο ισχυρό στέλεχος της Χούντας μετά τον Παπαδόπουλο. Τον Απρίλιο του 1967, ανέλαβε υπουργός Εσωτερικών ενώ το 1971 ανέλαβε αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης των πραξικοπηματιών.

Μετά την τραγωδία της Κύπρου και την κατάρρευση της δικτατορίας Ιωαννίδη, ο Παττακός συνελήφθη. Το 1975, ο Παττακός κρίθηκε ένοχος στάσης και εσχάτης προδοσίας και καταδικάστηκε σε θάνατο, ποινή που αργότερα μετατράπηκε σε ισόβια κάθειρξη.

Αποφυλακίστηκε το Σεπτέμβριο του 1990, λόγω ανηκέστου βλάβης στην υγεία του.

Πριν λίγες ημέρες τρεις άγνωστοι εισέβαλαν στην οικία όπου διέμενε ο Στυλιανός Παττακός, στα Πατήσια, και τον λήστεψαν.

H κηδεία του θα πραγματοποιηθεί πιθανότατα την Τρίτη.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή