Βίτσας: Απαράδεκτη τακτική της Τουρκίας η δέσμευση περιοχών για υποβρύχια

Βίτσας: Απαράδεκτη τακτική της Τουρκίας η δέσμευση περιοχών για υποβρύχια

59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για απαράδεκτη τακτική και λογική της Τουρκίας με αφορμή τη δέσμευση περιοχών κίνησης για τα υποβρύχιά της έκανε λόγο τη Δευτέρα ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας Δημήτρης Βίτσας.

«Η Τουρκία έχει δεσμεύσει περιοχές κίνησης πέραν των δικαιωμάτων της» τόνισε στην ΕΡΤ, αναφερόμενος στο δημοσίευμα της Καθημερινής και σημείωσε πως «η Ελλάδα δεν δέχεται τέτοιου είδους δεσμεύσεις, έχει κάνει με διπλωματικό τρόπο παραστάσεις και διαμαρτυρίες σε διεθνείς οργανισμούς και τα αποτελέσματα φαίνονται και θα φανούν σύντομα».

Ο κ. Βίτσας προειδοποίησε δε, πως η γειτονική χώρα βρίσκεται ακόμη σε αστάθεια λόγω του πραξικοπήματος και ως εκ τούτου είναι απρόβλεπτες οι κινήσεις της. Υπογράμμισε πάντως, σχολιάζοντας τη στάση κομμάτων αντιπολίτευσης πως «θα πρέπει να σταματήσουν οι πολεμικές κραυγές», σημειώνοντας πως προκαλεί εντύπωση το γεγονός της κριτικής ιδίως από κόμματα όπως η ΝΔ ή το ΠΑΣΟΚ που γνωρίζουν πώς λύνονται αυτά τα ζητήματα.

Για τους πρόσφυγες είπε ότι «δεν ήλθε η βοήθεια που είχαν υποσχεθεί οι Ευρωπαίοι με αποτέλεσμα να καθυστερούν οι εξετάσεις αιτήσεων για άσυλο». Σημείωσε πως από όσους έρχονται στη χώρα το 100% υποβάλλει αίτηση για άσυλο. Με στόχο την αποσυμφόρηση των νησιών είπε ότι θα μετακινηθούν προς την ηπειρωτική χώρα παιδιά και ευάλωτες ομάδες αφού δεν θα επαναπροωθηθούν.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή