ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Μάφιν με σοκολάτα και αμύγδαλα

ΑΝΝΑ ΝΑΘΑΝΑΗΛΙΔΟΥ

Φωτογραφία: ΠΕΤΡΟΣ ΑΝΔΡΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΕΤΙΚΕΤΕΣ: Ζάχαρη και Αλεύρι, Γλυκά, Κέικ, Σοκολάτα, Αμύγδαλα, Ξηροί καρποί, Συνταγές

Προετοιμασία: 20΄, Ψήσιμο: περιπου 30΄

Υλικά (για περίπου 12 μάφιν)
  • 100 γρ. βούτυρο
  • 100 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 2 αυγά
  • 1 κάψουλα βανίλιας (βανιλίνη)
  • 120 γρ. γάλα
  • 250 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1/2 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 1 κουβερτούρα (125 γρ.), σε κομμάτια
  • 80 γρ. αμύγδαλα, καβουρδισμένα και ψιλοκομμένα


Διαδικασία

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C. Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη άχνη για 5-6 λεπτά, να αφρατέψουν.

Προσθέτουμε τα αυγά και τη βανίλια.

Χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ και ρίχνουμε εναλλάξ το γάλα με το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ.

Ενσωματώνουμε την κουβερτούρα και τα αμύγδαλα.

Βουτυρώνουμε καλά και αλευρώνουμε θήκες για μάφιν και μοιράζουμε εκεί το μείγμα.

Ψήνουμε τα μάφιν μας για περίπου 30 λεπτά, να χρυσίσουν.

Περισσότερες συνταγές στο www.gastronomos.gr

Online

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ