Τουρκικός στρατός: 417 Κούρδοι μαχητές έχουν σκοτωθεί από τα τέλη Αυγούστου

Τουρκικός στρατός: 417 Κούρδοι μαχητές έχουν σκοτωθεί από τα τέλη Αυγούστου

51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι τουρκικές δυνάμεις ασφαλείας έχουν σκοτώσει 417 κούρδους μαχητές από τα τέλη Αυγούστου, συμβάλλοντας να αποτραπούν σχέδια επιθέσεων των μαχητών πριν από την έλευση του χειμώνα, ανακοίνωσε σήμερα ο τουρκικός στρατός.

Ο στρατός ανέφερε πως τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη εξαπέλυσαν αεροπορικά πλήγματα εναντίον στόχων του PKK στην περιοχή Ζαπ του βορείου Ιράκ το μεσημέρι της Κυριακής, μετά την είδηση για την έκρηξη του παγιδευμένου φορτηγού, καταστρέφοντας θέσεις όπλων και καταφύγια του PKK.

Το σύνολο των επιχειρήσεων περιόρισε την ικανότητα του PKK να εξαπολύει επιθέσεις, αναγκάζοντας τους μαχητές να επικεντρώσουν στη χρήση αυτοσχέδιων εκρηκτικών μηχανισμών και βομβιστών αυτοκτονίας, υποστήριξαν πηγές του τουρκικού στρατού.

«Οι επιχειρήσεις θα συνεχιστούν με την ίδια αποφασιστικότητα έως την εξουδετέρωση και του τελευταίου τρομοκράτη», προστίθεται στη σχετική ανακοίνωση.

Από τις 29 Αυγούστου, 417 μαχητές του PKK έχουν σκοτωθεί, 41 έχουν παραδοθεί και 18 έχουν συλληφθεί στη διάρκεια μιας εκστρατείας την οποία ο στρατός χαρακτήρισε «την πιο αποτελεσματική και περιεκτική των τελευταίων χρόνων».

Ο στρατός ανέφερε πως 88 μέλη των τουρκικών δυνάμεων ασφαλείας σκοτώθηκαν και 152 τραυματίστηκαν στη διάρκεια της ίδιας περιόδου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή